Gazdaság

2017.07.03. 19:20

A termelők és az árusok szerint az idei dinnyetermés jobb, mint a tavalyi

PÁPA Az idei dinnyetermés egyértelműen jobb, mint a tavalyi. Már most is látszik, hogy a magyar dinnyék kiváló minőségűek, összességében nagyobbak és finomabbak az előző esztendőben termetteknél - jelentette ki Szabó Bernadett pápai dinnye-kereskedő.

Polgár Tibor

Mindezt a kereslet is alátámasztja: az általunk megkérdezett árusok pénteken kezdték kínálni portékájukat, ami elmondásuk szerint nagyon jól fogy. Szabó Bernadették Cecéről hozzák Pápára a dinnyéket, a velük kapcsolatban lévő termelő is igencsak elégedetten és elismerően szólt az idei termésről.

- Sárgadinnyét és görögdinnyét árusítunk, utóbbiakra nagyon nagy a kereslet. Egyébként mi ugyanannyiért adjuk kilójukat, mint tavaly - jegyezte meg a Naplónak nyilatkozva a pápai kereskedő. Kérdésünkre mosolyogva hozzátette, ő maga nagyon szeret alkudozni, és amennyiben valaki bepróbálkozik nála ezzel, szokott némi kedvezményt adni.

Ditrich Barbara eladó is megerősítette: jól fogy a görögdinnye Fotó: Polgár Tibor

Sokan emlegetnek különféle praktikákat, amikkel meg lehet állapítani, melyik dinnye az igazán jó minőségű, melyiket érdemes megvenni. Lehet ezeknek valami valóságalapjuk? - Dinnye és dinnye között nagy különbség lehet. A kopogtatásból önmagában nem sokat tudunk leszűrni. Ám egy nagy, hosszú konyhakés a segítségünkre lehet. Ha ezt a markolatával lefelé ráejtjük a dinnyére, figyelni kell, hogy mennyit és milyen gyorsan pattan rajta. Az az ideális, ha lehetőleg hármat pattan, minél gyorsabban - jegyezte meg Szabó Bernadett. Kiemelte: az viszont nem jó jel, ha a dinnyének teljesen el van száradva
a szára.

Mint mondta, a dinnyeszezon rendszerint július elején kezdődik és augusztus végéig, szeptember elejéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!