Gazdaság

2017.05.29. 20:00

A munkából élőkköltségvetése

VÁRPALOTA - A munkából élők költségvetése a 2018-as büdzsé, amely támogatja a munkaalapú társadalom megteremtését, a gyermeket vállaló családokat és az ország biztonságát.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője mondta el mindezt a várpalotai polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta, hazánk jövő évi költségvetése - amelynek parlamenti vitája az elkövetkező hetekben zajlik majd - a gazdasági növekedésre, valamint a csökkenő közterhekre épül.

 

A részletekkel kapcsolatban kiemelte, a polgári kormány célja a kezdetektől az, hogy a segélyt felváltsa a munka. - A közös erőfeszítések meghozták az eredményeket. 2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, s ezek döntő többsége piaci álláshely. Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért terveink szerint tovább csökkennek a munkát terhelő adók. Úgy számolunk, hogy 2018-ban a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkenhet. Jövőre is lesz közmunkaprogram, s folytatjuk a munkahelyteremtő intézkedéseket is. Jövőre az idei 25 százalék után újabb 12 százalékkal nő a minimálbér, a szakmunkás-minimálbér pedig 2010-hez képest megduplázódhat - összegzett Kont-rát Károly, aki felhívta a figyelmet arra: a kormányzat által bevezetett, Európában is egyedülálló családi adózás ma már közel egymillió családnak nyújt segítséget.

Az államtitkár szerint Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, s ez Magyarország számára is többletfeladatokat jelent.

- A kockázatok közül az ellenőrizetlen migráció a legjelentősebb, amellyel tartósan kell számolnunk. Ezért a kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére - mondta el Kontrát Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!