Gazdaság

2016.02.26. 19:37

Kilencezer hektárnyi föld vár árverésre

A Földet a gazdáknak program keretében értékesítésre kerülő állami földek árveréséről beszélt Takács Szabolcs kormánymegbízott pénteken délelőtt a Megyeházán.

Heffler Péter

– Tavaly november 23. és december 21. között már közel ötezer hektárnyi földterületet értékesítettünk. Ez akkor zökkenőmentesen zajlott és a hirdetményben szereplő földek nagyjából hatvan százalékát jelentette – mondta Takács Szabolcs, aki hozzátette, hogy március 1–8. között folytatódnak az árverések, amikor is a hirdetményben korábban szereplő és akkor el nem kelt földeket ismételten meghirdetik. Ezt követően március második felében pedig az újonnan kínált földterületek árverezését kezdik majd meg. – Összesen ötszázhuszonnégy helyrajzi számot érint, közel kilencezer-kétszáz hektárral, nyolc és fél milliárd forint összértékű földekkel. A feltételek változatlanok, fontos, hogy az illető helyi legyen, életvitelszerűen három évig az árverés településén legyen a lakcíme, befizette a regisztrációs díjat, valamint az árverési biztosítékot, ami a kikiáltási ár tíz százaléka – árulta még el a kormánymegbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!