Gazdaság

2013.04.24. 16:03

Kertbarátok fóruma

Egyre nagyobb szerepet követelnek maguknak a rangos szakvásárban a megyében dolgozó kertbarátok, most itt rendezték be a legnagyobb kiállításukat is.

Varga Ibolya

A regionális expót  a kertbarátok tették nemzetközivé. A legelső kiállításon még nem voltak jelen, de aztán több ország szervezett hobbikertészei is bemutatkoztak. Vagy egy évtizeden keresztül állandó kiállítók voltak az erdélyiek, most a szlovákiai testvérszervezet mutatkozott be a magyarok mellett. Antal György, a Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Egyesületének elnöke elmondta, hogy Farkas Tiborral, a Kertbarát Népfőiskola elnökével közösen dolgoztak azon, hogy minél sokoldalúbban megismertessék a tevékenységüket.

Farkas Tibor, a   Kertbarát Népfőiskola   elnöke már  a legelső szakvásárnál szorgalmazta, hogy kapjanak  helyet a hobbikertészek is (Fotó: Gáspár Gábor)

A szakvásáron mindig tartanak olyan előadásokat, melyekből a hobbikertészek is ötleteket merítenek. Bemutatják a termékeiket is. Idén a helybeliekkel és a szlovákiaiakkal együtt hat egyesület mutatkozott be. Szombaton tartották meg az idei borversenyük díjátadó ünnepségét. A versenyre idén százötvenegy mintát neveztek  be. Negyvenöt aranyérmes, ötvennégy ezüstérmes, harminckét bronzérmes minősítés született és további húsz oklevelet adtak ki. Az élen idén a vörösborok végeztek. Aranyérmet érdemelt, mások mellett Harnos László, Antal György, Steierlein András, Lefler Endre, Vékony Bálint, Knoll József, Horváth Endre, Barkózi Lajos, Kurucz Géza, Márnhoffer György, Faragó Csaba és  Kiss János.  




















Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!