Gazdaság

 • cikk kép
  Titokban kötött szerződések - Tizennyolcmilliárdot követel az unió

  BUDAPEST - Szabálytalan körülmények között költöttek el uniós pénzeket 2003-2008 között, ezért 18 milliárd forintot kell most visszafizetni az állami költségvetésből. Az ügyben Gyurcsány Ferenc feleségéhez vezetnek a szálak.

 • cikk kép
  Idén nem lesz bor?

  Szinte teljesen letarolta a mátrai borvidéket a szombati jégeső, a kár legalább 100 millió forint lehet az M1 aktuális csatorna vasárnapi közlése szerint.

 • cikk kép

  Miénk a legjobb borász: Jásdi István először nyerte el a Balaton északi partjáról a díjat

  Idén egy csopaki borász, Jásdi István nyerte el a Borászok borásza díjat. Ezt a kitüntetést 2007-es alapítása óta most először nyerték el a Balaton északi partjáról.

 • cikk kép
  Nem jelölt tej-összetevőt tartalmazó töltött keksz került forgalomba

  Budapest - Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett bejelentés szerint nem jelölt tej-összetevőt tartalmazó, vaníliás ízesítésű krémmel töltött szendvicskekszet szállítottak Magyarországra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

 • cikk kép
  A város borversenye - Itt dől majd el, ki lesz az év balatonfüredi termelője

  BALATONFÜRED - Nagy volt a tét csütörtökön és pénteken a városi borversenyen. Itt nemcsak a boraik minőségéről kapnak visszajelzést a gazdák, de az eredményeknek gazdasági jelentőségük is lehet.

 • cikk kép
  Jön a kötelező "borravaló" az éttermekben?

  Jövő évtől 8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetését szorgalmazza a szállodaszövetség, amely a 2018. évi adótörvény tervezetéből kimaradt szálláshelyi ÁFA-csökkentésre továbbra is jó esélyt lát - írja a Világgazdaság.

 • cikk kép
  Jelentősen drágult a sertéshús, a tej ára

  A tej ára 20 százalékkal emelkedett.

 • cikk kép
  Foglalja le pihenését SZÉP kártyával a Thermal Hotel Balance **** szállodában! (x)

  A kártyatulajdonosok 2015. évi SZÉP kártya egyenlegüket 2017. május 31-ig használhatják fel. Ne hagyja veszni a kártyáján összegyűlt összeget, foglal le előre nyaralását, őszi vagy téli pihenését Lentiben a Thermal Hotel Balance **** szállodában, fizessen előre SZÉP kártyával!

 • cikk kép
  Körültekintően kell állást keresni! (x)

  Amikor állást keresünk és különböző hirdetések között nézelődünk, legyünk szemfülesek mindazzal kapcsolatban, amit az adott vállalat közöl a rövid állásajánlatában.

 • cikk kép
  Folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése jövőre

  Budapest - Jövőre is folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így januártól a fogyasztási hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  Munkáltatók figyelem! Hat kis lépés, hogyan űzzük el a legjobb dolgozóinkat

  Íme 6 hiba, amivel könnyen el lehet űzni a legtehetségesebb dolgozókat, az amerikai Forbes gyűjtésében.

 • cikk kép
  Hitelből újítunk

  VESZPRÉM - Lakásvásárlás után felújításra és bővítésre veszünk fel a legtöbben hitelt, egyre nagyobb összegben.

 • cikk kép
  Nem vagyunk egyedül álláskeresés alatt! (x)

  Az álláskeresés manapság egyáltalán nem egyszerű. Előfordulhat az is, hogy hónapokba telhet, mire megtaláljuk az ideális állást, és munkába állhatunk.

 • cikk kép
  Se pénz, se elszámolás? A Kandó Kálmán lakótelepen sürgető feladatokat kellene megoldani

  Ajka - A város gyöngyszeme volt néhány évtizeddel ezelőtt a hőerőmű melletti lakótelep, ma viszont még a közvilágítás sem megoldott ott - mondta Makovecz Gyula közös képviselő, aki a közmeghallgatáson csak részben tudta feltenni a kérdéseit.

 • cikk kép
  Akár már az idén élvezhetik a sikereket

  Devecser - Több mint egymilliárd forint érkezik a térségbe, és a város is jelentős összeghez jut – ismertette Kovács Zoltán államtitkár, megyei fejlesztési biztos, a térség országgyűlési képviselője.

 • cikk kép
  18 milliárd forintot kapnak a Veszprém megyei települések

  A Veszprém megyei települések 18,09 milliárd forintot kapnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának első körében, a megye ezzel országosan a középmezőnyben van - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

 • cikk kép
  A béremelések húzzák fel a bolti forgalmat

  A várakozásokat meghaladó mértékben bővült a kiskereskedelem forgalma idén márciusban. Ebben már egyértelműen szerepe van a béremeléseknek, és a családok növekvő költései már a szolgáltatások terén, illetve az otthonteremtésben is jelentkeznek.

 • cikk kép
  A formaságok is fontosak álláskeresésnél! (x)

  Álláskeresésnél sokan azt gondolhatják, hogy csak a végzettségen múlik az, hogy sikerül-e elnyerni a meghirdetett pozíciót. Azonban kijelenthető, hogy számos tényezőn múlhat még a dolog sikere. A formaságok jelentéktelennek tűnhetne, de ezek is nagyon fontosak. Gondoljunk bele az önéletrajz elkészítésébe.

 • cikk kép
  Megismétlődne a 2014-es eredmény

  BUDAPEST - A 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A felmérés alapján márciushoz képest nem történtek érdemi elmozdulások a teljes felnőtt népesség körében.

 • cikk kép
  Negyven éves fennállását ünnepelte a kertbarát kör

  Csopak - A Sáner János Kertbarát Kör tagjai a Hotel Kagylóban a civil szervezet 40. születésnapjára emlékeztek. Sokan tiszteletüket tették, őrizvén a hagyományokat, egyben megtartották a borversenyt is.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...