Hírek

 • cikk kép
  A zöldség 60-70 százalékkal drágult, de még tovább emelkedhetnek az árak

  Veszprém - Az új év drágulást is hozott magával, januárban átlag 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Megnéztük a veszprémi piacon is, mit mennyiért adnak.

 • cikk kép
  Nem csupán családtörténet

  Vannak tradicionális foglalkozások, amiket elmos az idő, egy-egy iparág vagy cég hanyatlása, ám léteznek olyanok is, amelyek ma is apáról fiúra - esetleg lányra - öröklődnek, mint ahogyan a veszprémi Bódiss családban.

 • cikk kép
  Szinte minden élelmiszer drágul, mutatjuk a listát

  A KSH szerint 1,4 százalékos emelkedés mutatkozik az élelmiszerárakon. Ezt biztosan megérezzük majd a vásárlásnál.

 • cikk kép
  A dízelesek megint megúszták: emelkedett a benzin ára

  Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

 • cikk kép
  Tradíció és technológia

  Balatonfüred - A Balaton északi partjáról egyedüli pályázóként Feil József a Figula pincészet borásza kaphatja meg idén a Gál Tibor-emlékdíjat.

 • cikk kép
  Többlépcsős béremelés az állami cégeknél

  Budapest - A kormány a héten az állami cégek dolgozóinak 30 százalékos béremeléséről döntött - jelentette be tegnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos sajtótájékoztatóján a parlamentben.

 • cikk kép
  A helyi ipartörténet meghatározó alakja Blazsek István

  Várpalota – Több mint 40 éven át dolgozott első és egyetlen munkahelyén, a Nitrogénműveknél Blazsek István, aki a vállalati hierarchiát végigjárva tavaly vezérigazgatóként vonult nyugdíjba. A közismert szakember a Loncsosi Barát Kör meghívására mesélt a napokban életéről és a térség életét meghatározó vegyi üzem történetéről.

 • cikk kép
  Fontos a hozzáadott érték

  Veszprém - Nem feltétlenül gazdasági szempontból választanak szakmát, oktatási intézményt az emberek, sokan elsősorban tanulni akarnak - mondta el lapunknak Nahalka István oktatáskutató a Pannon Egyetemen tartott, Minőségi diploma értelmezése - A hozzáadott érték című előadása kapcsán.

 • cikk kép
  Jó fizetés a szaktudáshoz?

  Veszprém - Slágerszakma az, amivel jól lehet keresni. Ennek előfeltétele, hogy az adott munkaterületet nagyon jól kell ismernie annak, aki azt műveli - mondta Vágó Péter.

 • cikk kép
  Ausztriában még a mogyorókrém is finomabb?

  A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók silányabb minőségű terméket hoznak a kelet-közép-európai régió boltjaiba.

 • cikk kép
  Rekordalacsony ráta

  Veszprém - Veszprém megyében a munkanélküliség a munka-képes korú lakossághoz mérten 2,7 százalék volt tavaly év végén.

 • cikk kép
  Jönnek az új bankjegyek

  Március 1-jén kerülnek forgalomba az új 2000 és 5000 forintos bankjegyek, melyek biztonsági elemei korszerűbbek lesznek és megjelenésük is változik, közölte a Magyar Nemzeti Bank.

 • cikk kép
  Azt hiszi minden drágul? - Van ami olcsóbb lett az elmúlt éveken!

  Gondolta volna, hogy van ami jóval olcsóbb most, mint 2010-ben? Most megnézheti melyek atok!

 • cikk kép
  Emberi erőforrást érintő fejlesztések

  Pápa - Aktuális fejlesztési források önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek számára - ebben a témakörben tartottak tájékoztató fórumot a pápai városházán a Széchenyi Program-iroda szervezésében.

 • cikk kép
  Jó irányba mennek a dolgok

  Veszprém - A Modern Városok Program veszprémi beruházásairól tárgyalt Porga Gyula polgármesterrel Tuzson Bence államtitkár hétfőn. A Naplónak a megye lehetőségeiről beszélt.

 • cikk kép
  Válasz a büdzsét ért kritikákra - Reagált a polgármester

  Pápa - A város iparűzésiadó-bevételei az elmúlt években jelentősen nőttek, jelenleg Pápán teljes a foglalkoztatottság, miközben példátlan beruházások történtek, illetve vannak folyamatban a helyi gazdaságban - többek között ilyen érveket említett meg keddi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester a város idei költségvetését ért kritikákkal szemben, amiket ellenzéki önkormányzati képviselők fogalmaztak meg a napokban.

 • cikk kép
  Segítenek fejlődni

  Ajka - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen szervezett pályázati és hiteltájékoztató fórumot a Városházán, amelyre a mikro, kis- és középvállalkozások vezetőit várták, hogy javaslatokat tegyenek a fejlesztésekről.

 • cikk kép
  A turizmus minden mutatója rekord szintre emelkedett tavaly

  A szállodaipar kiemelkedő évet zárt 2016-ban, a turizmus minden mutatója rekord szintre emelkedett tavaly - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből.,

 • cikk kép
  Októberre lesz kacsa - Továbbra is gondot okoz a madárinfluenza

  Veszprém - Az áruházakat is bajba sodorta a betegség, a beszállítók október-november környékére várják a helyzet javulását.

 • cikk kép
  Jó gazda a nemzeti park - Fejlesztések várnak a geoparkra

  Csopak – Nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben a jelentős támogatás, ám elmondható, hogy az igazgatóság jó gazdája a nemzeti parknak – mondta el Kontrát Károly országgyűlési képviselő a Balaton-felvidéki Nemzeti Park hétfői projektbemutató sajtótájékoztatóján.

Részletes műsorMűsorok betöltése...