• cikk kép
  Bezárt a bolt Balatonszőlősön, még egy doboz gyufáért is buszra kell szállni

  Balatonszőlős - Egyre több olyan település van ma Magyarországon, amelynek lakosságszáma nem éri el a 800 főt, főleg idősek lakják, nincs helyben háziorvos, posta és sajnos a falvak jó részében még bolt sincs.

 • cikk kép
  Nő a pálinka ázsiója

  Megyei körkép - Újjá, egyben köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács, amelyben Veszprém megyei bérfőzdés is helyet kapott. A határokon túlra vinnék a hungarikum hírét.

 • cikk kép
  Lakáskiadás buktatókkal

  Veszprém - Nemcsak a lakáseladás szempontjából dönt csúcsokat a magyar ingatlanpiac, az utóbbi időben az albérletek iránti kereslet is megnövekedett.

 • cikk kép
  A tavalyinál valamivel kevesebb kárt okozott a jégeső

  A jégverés sújtotta mezőgazdasági terület és a kárbejelentések száma is enyhén csökkent tavalyhoz képest, de még így is 44 703 hektárra jelentettek be kárenyhítési kérelmet a jég miatt az idén.

 • cikk kép
  Két kötelező szabad vasárnap, pótlékkal?

  Veszprém – A vasárnapi boltzár eltörlése után nehezen jön létre mindkét oldalt kielégítő egyezség.

 • cikk kép
  Hallod, hogy hangzik a város? - Miszlivetz Ferenc professzor, az új kutatóközpont főigazgatója megálmodta Kőszeget

  Kőszeg - Új időszámítás kezdődik, fogad minket Miszlivetz Ferenc szociológus, a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgatója, aki biztos abban, hogy a magyar vidék mozdulatlanságát hosszú távon az ország sínylené meg.

 • cikk kép
  Nyári ellenőrzések

  Veszprém - Csaknem 16 millió forint bírságot szabtak ki az élelmiszerlánc ellenőrzések során júliusban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai.

 • cikk kép
  A közepesnél gyengébb

  Veszprém - A tavalyi 520 ezer tonnás termés után idén - elsősorban a fagykárok miatt - kisebb, gyenge közepes szintnek megfelelő almatermés várható.

 • cikk kép
  Tizenötszörös a túljelentkezés a leendő szlovákiai Jaguar-gyár munkahelyeire

  Már eddig több mint 43 ezer érdeklődő jelentkezett a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új szlovákiai gyárában létrejövő mintegy 2800 munkahely betöltésére - jelentette a szlovák Munka, szociális és családügyi központ (ÚPSVR) adataira hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.

 • cikk kép
  Leszámolnak a nejlonzacskóval

  Veszprém - Az Európai Parlament által tavaly áprilisban megszavazott szabályok szerint az unió tagországaiban csökkenteni kell a leggyakrabban használt műanyag zacskók használatát. Magyarországon augusztusban születhet kormányrendelet a nejlonzacskók használatának csökkentéséről.

 • cikk kép
  Erjed már az első újbor

  Balatonlelle, Badacsonyörs (mar) – A csabagyöngye szedésével megkezdődött az idei szüret, az illatos szőlőfajtát augusztus végén palackozzák.

 • cikk kép
  Nőtt az esélyük a munkára

  Veszprém - Az öt esztendővel ez-előtti 18 százalékról becslések szerint akár 30 százalék közelébe is emelkedhet idén a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya.

Magazinok