• cikk kép
  Nehéz éven van túl az építőipar

  Soha nem szűnt meg annyi cég az építőiparban Magyarországon, mint 2015-ben, és soha nem alakult olyan kevés, mint éppen tavaly.

 • cikk kép
  Durván adócsaló lehet rengeteg taxis

  A taxisok egyik fő érve az Uber ellen az volt, hogy taxisok rendesen fizetnek adót, ellentétben az új, egyre terjedő olcsóbb szolgáltatással.

 • cikk kép
  Több helyen is felütötte fejét a szőlőre veszélyes fertőzés

  Badacsonytomaj – A Badacsony déli, keleti és nyugati oldalán fekvő szőlőterületek egyes tőkéin is azonosította az amerikai kabóca által terjesztett veszélyes kórokozót a Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály növény- és talajvédelmi osztálya tavaly ősszel.

 • cikk kép
  Durván nőtt a tévés reklámköltés

  A vállalatok tavaly kedvezmények nélkül 303 milliárd forintot, az előző évinél 20 százalékkal többet költöttek napi fogyasztási cikkek hazai tévéreklámjaira a Nielsen Közönségmérés Kft. felmérése szerint.

 • cikk kép
  Az szja-t fizetők fele szokta felajánlani adójának egy százalékát

  Budapest - A személyi jövedelemadót (szja) fizető mintegy négy és félmillió állampolgárnak nagyjából csak a fele ajánlja fel évek óta adójának egy százalékát, pedig ez a pénz leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

 • cikk kép
  Kezdődik a buda-cashesek kártalanítása

  A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba – tájékoztatta a Beva pénteken az MTI-t.

 • cikk kép

  Először mindenkit értesítenek a minősítésről, később csak a változásról

  Kik a megbízható adózók?

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adózás rendjéről szóló törvényben történt változásnak eleget téve 2016. január elsejétől minősíti a cégbejegyzetteket és áfaregisztráltakat.

 • cikk kép
  Eltűnnek a zártkertek?

  Megyei körkép – Zártkerti művelésből kivont területek lehetnek az egykori zártkertekből. Ez a lehetőség egy jogszabály-módosítás eredményeként csupán egy éven keresztül áll a tulajdonosnak rendelkezésére.

 • cikk kép
  Elfogadták Pápa város 2016. évi költségvetését

  Pápa - Az önkormányzat képviselő-testülete nyolc igen szavazattal, három nem ellenében elfogadta a város 2016. évi költségvetését, melynek főösszege közel 6,7 milliárd forint.

 • cikk kép
  Jó állapotban telelnek az őszi vetések, a február bármit hozhat

  Megyei körkép – Igazából a tél eddig nem okozott olyan gondot a mezőgazdaságnak, amiből az látszana, hogy később komoly problémák lehetnek.

 • cikk kép
  Itt az idő leadni a fogási naplót

  Büntetésre számíthatnak azok a horgászok, aki határidőre – február 28. –nem adják le tavalyi állami fogási naplójukat. Ráadásul ez évtől új okmány kerül forgalomba.

 • cikk kép
  Év végéig lecserélik az őstermelői igazolványt

  Megyei körkép – Elérkezett az ideje annak, hogy a korábbi, papír alapú őstermelői igazolvány helyett egy sokkal többet tudó, könnyebben kezelhető, az ellenőrzéseket megkönnyítő plasztik alapú őstermelői igazolványt vezessenek be.

Magazinok