• cikk kép
  Nincs trendje az árnak

  A gabonaárakat tekintve kettős hatás érvényesül a piacon: a rossz hírek felfele, a jó hírek lefele mozdítják az árakat. Mivel egyik oldal sem erőteljes, így az árak szűk sávban mozognak.

 • cikk kép
  Nőtt a kedvünk a hitelre

  A 2008-as gazdasági világválság megtépázta mind a pénzügyi intézeteket, mind a háztartásokat. Családok fulladtak bele devizahitelükbe, sokakat kilakoltattak, vagy csak a rögzített árfolyamnak köszönhetően tudták tovább vállalni a hitelt.

 • cikk kép
  Devizapiac - Minimális forintmozgás volt éjszaka

  Néhány fillérrel mozdult csak el a forint a vezető devizákkal szemben csütörtök kora reggelig szerda estétől a bankközi piacon.

 • cikk kép
  Aranyat fog érni

  Pár napsütéses nap után ismét itt a borongós, esős idő. Aki az igazi, ragyogó tavaszt várja, azt már nagyon unhatja, hogy nap közben is villanyt kell kapcsolni a sötét felhők miatt, de vannak, akik kifejezetten örülnek az állandó esőnek.

 • cikk kép
  A tavalyinál több szja-bevallás érkezett a NAV-hoz május elejéig - Hogyan kerüljük el a leggyakoribb hibákat a kitöltésnél?

  Budapest - Több mint 2,1 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe május 1-jéig, félmillióval több, mint tavaly ilyenkor - tájékoztatott az adóhatóság szerdán.

 • cikk kép
  Devizapiac - Vegyesen mozgott a forint reggel

  Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróhoz képest stagnált, a dollárhoz képest erősödött, míg a svájci frankkal és a japán jennel szemben gyengült.

 • cikk kép
  Csökkent az üzemanyagok ára

  Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Ragadjanak telefonkagylót!

  Veszprém – Az előző évekhez hasonlóan idén is segítünk olvasóinknak személyi jövedelemadójuk bevallásában. Ennek alkalmából csütörtök délután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatóságának két munkatársa fogadja majd a telefonhívásokat.

 • cikk kép
  Áremelések követik a tavaszi fagyokat

  Pápa – Komoly piaci árnövekedésre lehet számítani. Az őstermelők költségei eddig sem voltak alacsonyak, azonban a talajmenti fagyok miatt a többség kénytelen lesz drágábban adni portékáját

 • cikk kép
  Készülnek a szezonra

  Tihany – A jogszabályok változások követése nehézséget okoz a vállalkozók számára. Ebben segített a hagyományos szezonfelkészítő rendezvény, ahol a balatoni idegenforgalomban érdekeltek naprakész információkat szerezhettek.

 • cikk kép
  Pillanatkép a mezőgazdaságról

  Veszprém - Az agráriumban tevékenykedő gazdaságok szerkezetének feltárása érdekében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) június 1 - július 15. között „Agrárium 2016” címmel gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre, amiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

 • cikk kép
  Nébih: 14 baconből egyet ki kellett vonni a forgalomból

  Tizennégy füstölt, nyers, szeletelt, gyárilag csomagolt bacon termékből egy romlott volt, az a forgalomból kivonta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely a bacon előállító üzemeket is ellenőrizte.

Magazinok