• cikk kép
  Gyérítették a vadállományt

  Megyei körkép – A nagyvadállomány szabályozásának legfontosabb időszaka az őszi és téli hónapokban van. Ennek részei a nagyvad-társasvadászatok, amelyeket decemberben és januárban tartanak a vadgazdálkodók.

 • cikk kép
  Minden ajakápoló megfelelt a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerint minden ajakápoló megfelelt azon a vizsgálaton, amelyen a termékek UV-szűrőjének mennyiségét vizsgálták - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

 • cikk kép
  Devizapiac - Gyengült a forint

  Gyengült a forint hétfő estére a nemzetközi devizapiacon.

 • cikk kép
  Euróövezeti pénzügyminisztérium jöhet létre?

  A német és a francia központi bank elnöke szerint átfogóan meg kell reformálni az euróövezetet, a tagországoknak szuverenitásuk jelentős részét európai szintre kell átruházniuk, és közös euróövezeti pénzügyminisztériumot kell létrehozni.

 • cikk kép
  Nőtt az üzleti bizalom Magyarországon

  Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) januári vállalati konjunktúra vizsgálata szerint jelentősen javult az üzleti bizalom Magyarországon az előző negyedévhez képest.

 • cikk kép
  Gyerek nélkül csak óvatosan a csokkal!

  Túl nagy kockázatot jelent egy banknak, ha egy házaspár úgy kér 10 millió forintos csokos (családi otthonteremtési kedvezmény) hitelt, hogy nincs még gyereke és nincs jelentősebb vagyona - írta a hvg.hu.

 • cikk kép
  Csökken a benzin ára

  Budapest - Csökkenti bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

 • cikk kép
  Generációváltás a borászoknál - Van mire építeniük

  Megyei körkép – A megyében is megfigyelhető a jelenség, hogy számos pincészetnél a harmincas éveik elején járó borászok veszik át a stafétát a szülőktől. Körképünkben azt vizsgáljuk, milyen értékekre és tapasztalatokra építhetnek az ifjabb borászok, és milyen tervekkel haladnák meg az elődöket.

 • cikk kép
  Előtérben a horgászat - Folyamatosan kötik az új haszonbérleti szerződéseket

  Megyei körkép – Országosan összesen csaknem 700 nyilvántartott állami vízterület van, amelyek zöménél december 31-én lejártak az előző, 15 éves hasznosítási szerződések. Megyénkben 15 helyen járt le a szerződés, öt területnek már megvan a gazdája.

 • cikk kép

  Egyre többen keresnek megoldást a békéltető testületnél

  Fokozódik a békéltető testület leterheltsége

  Veszprém - Az elmúlt évben 343 ügyet tárgyalt meg a Veszprém Megyei Békéltető Testület, amiből 317-et befejeztek. Mozgalmas éveket tudhatnak maguk mögött, hiszen az utolsó két ciklus alatt 1821 ügyet fejeztek be az eljáró tanácsok.

 • cikk kép
  Ha elvennék az uberesek autóját, az hatna

  A háromnapos spontán demonstráció többet ártott az budapesti taxisoknak, mint az Uber, mondja Szunomár Tibor, a Főtaxi vezérigazgatója.

 • cikk kép
  Forintba menekültek az autó- és személyi hitelesek

  Az ügyfelek elenyésző része maradt devizahitelében a gépjámű- és személyi hitelek forintosítása során, a többség törlesztőrészlete csökkent.

Magazinok