• cikk kép
  Görög adósság - Varga Mihály: csekély hatással vannak a görög események a magyar gazdaságra

  Varga Mihály szerint a görög válság legújabb eseményei csekély hatással vannak a magyar gazdaságra, a görög gazdaság kereskedelmi kapcsolatai Magyarországgal viszonylag mérsékeltek, a külkereskedelmi áruforgalomnak mindössze 0,4 százalékát adják.

 • cikk kép
  Növekvő bérek

  Budapest – Emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére júliustól, a szakvizsgázott fiatal orvosok pedig jövő januártól plusztámogatásban részesülnek, jelentette be Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

 • cikk kép
  A maximálisan kiszabható bírságot rótta a GVH a Vargha Metodika Kft-re

  A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft-re - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

 • cikk kép
  Klímaváltozás sorozat - Mindannyian felelősek vagyunk

  A klímaváltozás környezeti és társadalmi hatása napjaink egyik legfontosabb tudományos kutatási témája. Korábban ezt a területet a globális környezeti problémák - túlnépesedés, elsivatagosodás, fosszilis energiahasználat, ivóvíz – közé sorolták. Az utóbbi években azonban egy újabb, átfogóbb megközelítésben vizsgálják - tudtuk meg Dr. Albert József főiskolai tanártól.

 • cikk kép
  Két új hungarikumról és két kiemelkedő nemzeti értékről döntöttek Veszprémben

  Veszprém – Hungarikum lett a hévízi tó és a tradicionális gyógyászat, valamint Neumann János életműve, jelentette be Fazekas Sándor miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke Veszprémben.

 • cikk kép
  Itt a gyümölcsszezon

  Megkezdődött a barackszezon, a sárga és az őszibarack mellett számos bogyós gyümölcsből válogathatunk a piacon.

 • cikk kép
  45 milliárd forint uniós támogatás érkezik Veszprém megyébe

  A Veszprém megyei Integrált Területi Program hétéves forráskerete meghaladja a 45 milliárd forintot - jelentette be Veszprém megye fejlesztési biztosa csütörtökön Veszprémben sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  FM: stabil növekedési pályára állt a szarvasmarha-ágazat

  Budapest) - Stabil növekedési pályára állt a szarvasmarha-ágazat az elmúlt években, a kormány nem hagyta magára az ágazatot - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtöki tájékoztatása szerint ezt hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete szakmai napján Szentkirályon.

 • cikk kép
  NAV: a katát és a kivát többen, az evát kevesebben választják

  Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint jó döntés a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), illetve a kisvállalati adót (kiva) választani, a két adónem mellett a nyilvántartás szerint egyre többen döntenek, míg az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) választók száma egyre csökken.

 • cikk kép
  Lázár: várhatóan 5,5 százalékkal nő a minimálbér

  Budapest - Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  Elkezdődött az aratás az országban

  Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már csaknem minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a fővárosban az aratási koordinációs bizottság első ülését követően.

 • cikk kép
  Klímaváltozás sorozat - A szőlőtermést is befolyásolja, hatására átrendeződés mehet végbe a fajtaszerkezetben

  A szőlősgazdák is aggódva figyelik a globális felmelegedés szőlőikre gyakorolt hatását. A klímaváltozás nagyon összetett hatással jelentkezik a szőlőtermesztésben, némelyek drasztikusan érintik a termelőket, némelyek esetenként pozitív hatással is bírhatnak – tudtuk meg Dr. Kocsis László egyetemi tanártól.

Magazinok