• cikk kép
  Emelkedik a benzin ára

  Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  FM: nincs közvetlen katasztrófahelyzet a Budapesti Vegyiműveknél

  Nincs közvetlen katasztrófahelyzet a Budapesti Vegyiműveknél (BVM) - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hétfőn az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán, Budapesten.

 • cikk kép
  A kulturális élet felpezsdítése a cél

  Badacsonytomaj - A helyi kulturális élet felpezsdítését, a művelődési központ jobb kihasználtságát tervezi annak új vezetője, Berecz Nikolett.

 • cikk kép
  Oroszországi exportban érdekelt húsfeldolgozókat ellenőriznek

  Megyei körkép - Az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat szakemberei megkezdték a hústermékek oroszországi exportjában érdekelt magyar vállalatok ellenőrzését. Megyénkben is várhatóak.

 • cikk kép
  Növekedtek az átlagkeresetek

  Veszprém – Az egy évvel korábbiakhoz képest 3,4 százalékkal növekedtek az átlagkeresetek a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, továbbá a nonprofit szférában – derült ki a KSH április 21-én közzétett jelentésében.

 • cikk kép
  A hétvégékből élnek a Balaton-parti üzletek

  Balatonfüred - Már most alig lehet parkolóhelyet találni hétvégente a parton. Csak úgy hullámzik a tömeg, vasárnap pedig minden üzlet kinyit.

 • cikk kép
  Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált a támogatási jogcímeknek megfelelően specifikált egyedek listájának letöltése.

 • cikk kép
  Emelkedett az üzemanyagok ára

  Emelte bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Adóbevallás gyed után is kell

  A gyermekgondozási díj (gyed) az adóköteles társadalombiztosítási ellátások közé tartozik, írja a NAV nyugat-dunántúli igazgatósága.

 • cikk kép
  Mérgező cipőket talált a fogyasztóvédelem

  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában 25 pár cipőt vizsgáltak meg a szakemberek. A vizsgálaton 4 pár cipőről derült ki, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre.

 • cikk kép
  Egyszerre probléma és megoldás a belföldi munkaerő-vándorlás

  Megyei körkép - A kelet-magyarországi munkahelyek nem tudnak versenyezni a nyugati megyék bérszínvonalával, a nyugat-dunántúli bérek ugyanakkor az osztrák, német bérezéstől maradnak el jócskán.

 • cikk kép
  Új kedvezményt javasol Varga Mihály a mezőgazdasági foglalkoztatásban

  A mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott 25 és 55 év közötti munkavállalók foglalkoztatása esetén a munkáltató 14,5 százalékos kedvezményt érvényesíthet az őt terhelő szociális hozzájárulási adóból, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzetgazdasági miniszter egyes adótörvények módosítására irányuló, július elsején hatályba léptetendő javaslatát.

Magazinok