• cikk kép
  Kolozsváron hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit

  Kolozsvár - Határon túli győzteseket jelentett be a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója a kiírói tanács nevében a Kolozsvári magyar napokon, augusztus 15-én.

 • cikk kép
  Gazdaság-bankok-csok

  Budapest - Több mint tízezren igényelték eddig az új családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a bankoknál, 6 és 10 millió forint között szóródik a csok mellé igényelt hitel átlagos összege - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból, amelyek elsősorban 2017-re várják a komolyabb felfutást az új lakások számának növekedésével.

 • cikk kép
  Kevés lesz a termés

  Csopak, Badacsonytomaj, Somlójenő - Fagykár, jégverés és a szőlőbetegségek egyaránt megnehezítették idén a borászok dolgát. Az átlagosnál jóval kisebb termésmennyiségre számítanak.

 • cikk kép
  Veszprém újratervezve

  Veszprém - A városháza aulájában mutatták be azokat a friss terveket és elképzeléseket, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Karának hallgatói készítettek, Veszprém utcáit és tereit felhasználva.

 • cikk kép
  Reményik Kálmán : Cégvezetőből lett sajtkészítő

  Vászoly - A semmiből hozott létre sajtmanufaktúrát másfél év alatt a Balaton-felvidéki kistelepülésen Reményik Kálmán, aki közel két évtizedes vállalatvezetői tapasztalattal a háta mögött fogott bele a sajtkészítésbe. Manapság az egyik legelismertebb sajtkészítőnek számít itthon.

 • cikk kép
  Emelkedik az üzemanyagok ára

  Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Lehetne többet is öntözni

  Augusztustól jelentkezhetnek a gazdák a vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt módosított felhívásra a Vidékfejlesztési Program keretében. Az öntözésfejlesztési pályázat keretösszege 49,5 milliárd forint. Egyéni beruházás esetén ötszázmillió forint, kollektív pályázat esetén egymilliárd forint a vissza nem térítendő támogatás felső határa.

 • cikk kép
  Bezárt a bolt Balatonszőlősön, még egy doboz gyufáért is buszra kell szállni

  Balatonszőlős - Egyre több olyan település van ma Magyarországon, amelynek lakosságszáma nem éri el a 800 főt, főleg idősek lakják, nincs helyben háziorvos, posta és sajnos a falvak jó részében még bolt sincs.

 • cikk kép
  Nő a pálinka ázsiója

  Megyei körkép - Újjá, egyben köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács, amelyben Veszprém megyei bérfőzdés is helyet kapott. A határokon túlra vinnék a hungarikum hírét.

 • cikk kép
  Lakáskiadás buktatókkal

  Veszprém - Nemcsak a lakáseladás szempontjából dönt csúcsokat a magyar ingatlanpiac, az utóbbi időben az albérletek iránti kereslet is megnövekedett.

 • cikk kép
  A tavalyinál valamivel kevesebb kárt okozott a jégeső

  A jégverés sújtotta mezőgazdasági terület és a kárbejelentések száma is enyhén csökkent tavalyhoz képest, de még így is 44 703 hektárra jelentettek be kárenyhítési kérelmet a jég miatt az idén.

 • cikk kép
  Két kötelező szabad vasárnap, pótlékkal?

  Veszprém – A vasárnapi boltzár eltörlése után nehezen jön létre mindkét oldalt kielégítő egyezség.

Magazinok