• cikk kép
  Megyénk büszkeségei - Prima Díj a legkiválóbbaknak

  Veszprém -– Az idei négy Prima Díjat hárman vehették át: Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó, Debreczeny Zoltán és a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, a népszerű együttes ugyanis -– a Napló olvasóinak szavazataival -– a közönségdíjat is megkapta.

 • cikk kép
  Zöld Nyomda Díj - Rangos elismerés a PLT veszprémi nyomdájának

  Budapest – Ötödik alkalommal adták át az idén a Nyomdavilág Zöld Nyomda Díját (Green Printworld Award – GPwA) a környezettudatosságban élenjáró papír- , nyomda- és csomagolásipari cégeknek, köztük a Pannon Lapok Társága Nyomdai Központjának.

 • cikk kép
  Kezdődnek a társasvadászatok - Szigorúak a biztonsági rendszabályok

  Megyei körkép - A vadállomány szabályozására leginkább a téli hónapokban van lehetőség. E célt szolgálják a nagyvad társas vadászatok.

 • cikk kép
  Quaestor-ügy - Közzétették az Ab határozatát, amellyel megsemmisítette a kárrendezésről szóló törvény egyes részeit

  Közzétették a Magyar Közlönyben csütörtökön az Alkotmánybíróság (Ab) keddi határozatát, amellyel megsemmisítette a Quaestor-károsultak kárrendezéséről szóló törvény egyes rendelkezéseit, ugyanakkor kimondta: van lehetőség alkotmányos kárrendezésre.

 • cikk kép
  Prima Díj: köztünk élő kiválóságok

  Veszprém – A megyei Prima Díj győzteseire tudás, szorgalom, tehetség dolgában példaképként tekinthetünk. A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete tizenegyedik alkalommal adja át az elismeréseket.

 • cikk kép
  Egy lépésre a döntőtől - folytatódott a KKVHáz versenye

  Veszprém – A második fordulóval folytatódott a KKVHáz megyék versenye vetélkedősorozat. Megyénk csapata izgalommal, de kiváló hangulatban készült a versenyre.

 • cikk kép
  További parkolók építését tervezik Veszprémben

  Veszprém – A belvárosi parkolási nehézségek enyhítésére további parkolóhelyek bővítését tervezi az önkormányzat.

 • cikk kép
  Ellenzik az földek eladását

  Ajka – Az árverésre bocsátott földeket mindenképpen meg kellene tartani állami tulajdonban – fogalmazta meg a Napló kérdésére Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, aki szerint a kormány szabályozhatná ugyan a földügyleteket, bérbe adhatná, vagy éppen fiatalokat, önkormányzatokat segíthetne vele, de az értékesítés elutasítandó.

 • cikk kép
  Kiterjesztik az online pénztárgépek használatát

  A kormány a feketegazdaság visszaszorítását segítő további lépésekre készül, így az elektronikus számlarendszer elindítására és az online pénztárgépek bevezetésére a szolgáltatóknál: az autószervizeknél, taxiknál, valamint a konditermek, a wellness és a pénzváltás területén - mondta a nemzetgazdasági miniszter a PwC kelet-közép európai régiós áfacsalás elleni konferenciáján csütörtökön Budapesten.

 • cikk kép
  Elmarasztalt cégek

  A piacgazdasági körülmények között a vállalkozások rendkívül gyorsan nem várt nehézségekkel szembesülhetnek, ami alapjaiban rengetheti meg a működésüket.

 • cikk kép
  600 ezret bukott a fiatal pár: CSOK-kal húzták le őket

  A CSOK igényléséhez kapcsolódó költségek miatt írt nekünk levelet a penzcentrum.hu olvasója. Azt kifogásolta, hogy hiába kaphatna több mint 1,5 millió forintot az államtól, a költségek a támogatás közel harmadát is elviszik. Hogyan kerüljük el, hogy ennyit kelljen kifizetni a támogatásért cserébe?

 • cikk kép
  Aszúsodó juhfark

  Somlóvásárhely – Évtizedek óta nem volt példa arra, hogy aszúsodjon a szőlő a borvidéken. A különleges jelenséget az átlagostól eltérő időjárás eredményezte.

Magazinok