• cikk kép
  Kiderült, hogy hiányzik pénz a Quaestorból

  A Quaestornál tartott pénz nincs meg teljesen, az értékpapírok azonban a nem valós kötvények kivételével megvannak a Quaestor Értékpapírnál - több hónapnyi felmérés után erre jutott a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló.

 • cikk kép
  A NAV tenni akar a kisvállalatokért

  Dr. Varga Árpád a NAV társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese (megbízott elnök) üzent a KKV szektornak.

 • cikk kép
  Klimatizált műtők - A légkondi jelentősen megemelné a költségeket

  Megyei körkép – A műtők ugyan felszereltek klímával a megye kórházaiban, de a kórtermek többsége még nem. Az intézmények önerőből nem tudnak ilyen jelentős beruházást végezni.

 • cikk kép
  Gerstmár Ferenc: Nagy lehetőség a Balatoni Korona, élnünk kellene vele

  Veszprém - Nagy lehetőséget hordoznak magukban a pénzhelyettesítő helyi fizetőeszközök: megtartják a helyben keletkező gazdasági erőt, ápolják az egyedi szellemi-kulturális örökséget. Ezt külföldi példák jól mutatják. Viszont csak akkor váltják be a hozzá fűzött reményeket, ha minél többen használjuk – nyilatkozta lapunknak Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

 • cikk kép
  Újabb komoly kritikát kapott hazánk

  A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

 • cikk kép
  Erre a napra vártak az autóhitelesek

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése. Az ügyfelek tehát nem éreznek már semmit abból, hogy hétfő reggel például a svájci frank 292 forint fölött forgott a devizapiacon - hangsúlyozta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • cikk kép

  Hogyan kereskedjünk eredményesen?

  Zuhanó tőzsdék, növekvő gazdasági félelmek

  Továbbra sem állt meg a múlt hét végén kezdődött zuhanás a világ tőzsdéin, a vezető indexek közül az S&P 500 mintegy hat százalékos zuhanással kezdte a hetet, a Nasdaq pedig mintegy nyolc százalékkal került lejjebb a nyitást követő percekben hétfőn.

 • cikk kép
  Több százmilliós károk a viharok miatt a biztosítóknál

  Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összesített adatai szerint a kárbejelentések száma 13 ezer.

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Nagy Márton: hétfőn rögzítik a bankok az autóhitelek devizaárfolyamát

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése.

 • cikk kép
  Növekvő pápai adóbevételek

  Pápa – Az önkormányzat idei évi első féléves pénzügyi zárása után kijelenthető, hogy a város 2015-ös adóbevételei lényegesen meghaladják a tavalyit – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

 • cikk kép

  A hatóság védi a fogyasztókat és a tisztességes termelőket

  További ellenőrzések várhatóak a nyáron

  Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság kiemelt figyelmet fordít, a nyári szezonális termékek ellenőrzésére, különösen – az elmúlt évek piaci problémái miatt – a görögdinnyére.

Magazinok