• cikk kép
  Újabb komoly kritikát kapott hazánk

  A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

 • cikk kép
  Erre a napra vártak az autóhitelesek

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése. Az ügyfelek tehát nem éreznek már semmit abból, hogy hétfő reggel például a svájci frank 292 forint fölött forgott a devizapiacon - hangsúlyozta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • cikk kép

  Hogyan kereskedjünk eredményesen?

  Zuhanó tőzsdék, növekvő gazdasági félelmek

  Továbbra sem állt meg a múlt hét végén kezdődött zuhanás a világ tőzsdéin, a vezető indexek közül az S&P 500 mintegy hat százalékos zuhanással kezdte a hetet, a Nasdaq pedig mintegy nyolc százalékkal került lejjebb a nyitást követő percekben hétfőn.

 • cikk kép
  Több százmilliós károk a viharok miatt a biztosítóknál

  Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összesített adatai szerint a kárbejelentések száma 13 ezer.

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Nagy Márton: hétfőn rögzítik a bankok az autóhitelek devizaárfolyamát

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése.

 • cikk kép
  Növekvő pápai adóbevételek

  Pápa – Az önkormányzat idei évi első féléves pénzügyi zárása után kijelenthető, hogy a város 2015-ös adóbevételei lényegesen meghaladják a tavalyit – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

 • cikk kép

  A hatóság védi a fogyasztókat és a tisztességes termelőket

  További ellenőrzések várhatóak a nyáron

  Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság kiemelt figyelmet fordít, a nyári szezonális termékek ellenőrzésére, különösen – az elmúlt évek piaci problémái miatt – a görögdinnyére.

 • cikk kép
  Tíz takarékból egy lett

  Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa engedélyezte, hogy kilenc takarékszövetkezet beolvadjon augusztus 31-én a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezetbe - adta hírül a jegybank.

 • cikk kép
  Varga bejelentette: forintosítják az autóhiteleket is!

  Az deviza alapú autóhitelekkel és személyi kölcsönökkel kapcsolatban tett bejelentést szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 • cikk kép
  Egy különleges rendeltetésű vadászterület üzemeltetését vette át a tavasz folyamán a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

  A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága április 24-től az erdőgazdálkodási mellett vadgazdálkodási feladatokat is ellátja a megyehatáron található 10097 hektár nagyságú vadászterületen, tájékoztatott Vezsenyi Imre vadgazdálkodási osztályvezető.

 • cikk kép
  A kilátást beárnyékolja a kiszámíthatatlanság - Saját növekedésükben jobban hisznek a vezérigazgatók, mint az országéban

  Megyei körkép – A vállalatok első számú döntéshozói továbbra is bíznak saját cégük növekedésében, míg a globális és magyar gazdaság kilátásait illetően kevésbé optimisták.

Magazinok