• cikk kép
  Elkezdték az aratást, közepes a hozam

  Megkezdődött Veszprém megyében az aratás, a mostani becslések szerint az átlagosnak megfelelő mennyiséget takaríthatnak be a gazdák az őszi árpából.

 • cikk kép
  MNB: biztonságosabb lesz a hazai pénzügyi rendszer

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint biztonságosabb és átláthatóbb lesz a hazai pénzügyi rendszer, ezen belül kiemelten a befektetési szolgáltatási piac az új jogszabály-módosítások életbe lépésével - közölte a jegybank kedden.

 • cikk kép
  A bérfőzdéknek befellegzett?

  A kormány intézkedéseinek következtében a magánfőzőknek lejt a pálya: miközben ők adófizetés nélkül főzik a pálinkát, ugyanakkor a bérfőzdéktől literenként 835 forintot legombolnak.

 • cikk kép
  Gőgös Zoltán: Van-e legalább lelkiismeret-furdalásuk a tönkretett életek miatt?

  Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese, Veszprém megyei elnöke parlamenti kérdést tett fel „Van-e legalább lelkiismeret-furdalásuk a tönkretett életek, a vágóhídra küldött értékes tenyészállatok miatt?” címmel.

 • cikk kép
  Megállapodás született a roamingdíjak eltörléséről a soros elnökség és az Európai Parlament között

  Kedd hajnalra, 12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az Európai Parlament között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási (roaming) díjakat 2017. június 15-től.

 • cikk kép
  Két hosszúhétvége lesz jövőre

  Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

 • cikk kép
  Pogátsa Zoltán: alapjában véve nyugalomban telt a hétfő Görögországban

  Alapjában véve békében, nyugalomban telt a hétfő Görögországban, az emberek a bizonytalanság ellenére élik tovább az életüket - vélte Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, aki Athénból nyilatkozott az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójának. Az M1 Athénban tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy több ezren tüntettek a görög parlament épülete előtt.

 • cikk kép
  Munka van, melós nincs - A Balaton part helyett inkább a külföldet választják a fiatalok

  Kezd beindulni a főszezon a Balatonnál, azonban komoly munkaerőhiány alakult ki a szállodákban és a vendéglátásban is. Pincér, mosogató, felszolgáló – ezekre a munkakörökre, nehéz embert találni a tónál, kevés ugyanis a jelentkező.

 • cikk kép
  Állami kézbe került a Budapest Bank, a Corvinus Zrt. 700 millió dollárt fizetett az eladónak

  Az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. kifizette a Budapest Bank Zrt. 100 százalékos üzletrészének ellenértékét, 700 millió dollárt a General Electric Capital Group számára; ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

 • cikk kép
  Görög adósság - Varga Mihály: csekély hatással vannak a görög események a magyar gazdaságra

  Varga Mihály szerint a görög válság legújabb eseményei csekély hatással vannak a magyar gazdaságra, a görög gazdaság kereskedelmi kapcsolatai Magyarországgal viszonylag mérsékeltek, a külkereskedelmi áruforgalomnak mindössze 0,4 százalékát adják.

 • cikk kép
  Növekvő bérek

  Budapest – Emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére júliustól, a szakvizsgázott fiatal orvosok pedig jövő januártól plusztámogatásban részesülnek, jelentette be Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

 • cikk kép
  A maximálisan kiszabható bírságot rótta a GVH a Vargha Metodika Kft-re

  A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft-re - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

Magazinok