• cikk kép
  Ki ül majd a traktorba?

  Minden szektorban érezhető a munkaerőhiány, a mezőgazdaság sem kivétel ez alól. Hiába kapnak a gazdák támogatást gépberuházáshoz, hamarosan nem lesz, aki kezelje azokat.

 • cikk kép
  Elvárás van, pénztárgép nincs

  Január 1-jén bővül az online pénztárgépet használók köre, de egyelőre még nem tudják, milyen eszközt kell beszerezni, nincs, aki legyártsa a kasszákat.

 • cikk kép
  A határidő szorításában - Szeptemberben új számlaszámokat generáltak az ügyfeleknek

  Veszprém - Az OTP Bank veszi át az Axa Bank ügyfeleit, megkérdeztük, mit kell tenniük a számlatulajdonosoknak. A Gazdasági Versenyhivatal februárban engedélyezte az OTP-nek az Axa felvásárlását.

 • cikk kép
  Drágult az utazás - Ismét emelték a benzin árát

  Emelte bruttó 5 forinttal a gázolaj és bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Chilébe viszik a magyar tejet

  Tíz magyar tej- és tejtermékgyártó üzem regisztrációját fogadta el a chilei hatóság hétfőn, ezek a vállalatok indíthatják elsőként szállítmányaikat a dél-amerikai országba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

 • cikk kép
  Itthon nyaraltunk - növekedett a belföldi idegenforgalom

  Augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 6,8 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 5,6 százalékkal nőtt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • cikk kép
  Kiadná lakását? Erre figyeljen!

  Az internetes albérlethirdetésekkel érdemes különösen óvatosnak lenni, foglalót sohasem szabad előre utalni - mondta Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóságának bűnügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • cikk kép
  Még megemlegetik az idei évet

  KÖRKÉP Nehéz év az idei a borászoknak, a tavaszi fagy és a nyári jégverés után gombabetegségek is nehezítették a szőlészek-borászok munkáját idén. A szakemberek a szokásos termésmennyiség nagyjából felére számítanak.

 • cikk kép
  Közel 200 gímbikát lőttek ki egy hónap alatt

  Káptalanfa-Sárosfő – Jól sikerült szarvasbőgési szezont tudhat maga mögött a Bakonyerdő Zrt. Egy hónap alatt 183 gímbikáét lőttek, a legnagyobb trófea 10,54 kilós volt.

 • cikk kép
  Megtört a jég - Újra merünk hitelt felvenni

  Veszprém - Megjött a kedvünk a hitelfelvételhez, már négy hónapja folyamatosan emelkedik a hitelállomány.

 • cikk kép
  Olcsóbb lesz az alma? - Alacsony a felvásárlási ár

  Veszprém - A Veszprémi Mezőgazdasági Zrt. szerint mennyiségre és minőségre is kiváló az idei almatermés.

 • cikk kép
  Lecsaptak az ellenőrök - 2 milliárd forint áfa-elkerülést előzött meg a Nébih

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2 milliárd forint áfa-elkerülést előzött meg tavaly ellenőrzésinek köszönhetően, csaknem hárommillió laborvizsgálatot végzett el, és 1,2 milliárd forintnyi bírságot szabott ki - összegezte az országos főállatorvos az élelmiszerlánc-biztonságról és a felügyeleti díj felhasználásáról szóló 2015. évi beszámolójában.

Magazinok