• cikk kép
  A magyar gazdaságra is hathat a Volkswagen-botrány

  Nem lehetünk teljesen nyugodtak, a magyar gazdaság egyre növekvő részét kitevő autóágazat megérezheti a dízelbotrányt.

 • cikk kép
  Megújítja a 20 ezer forintos bankjegyet az MNB

  Megújított 20 ezer forintos címletű bankjegyet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember 25-én - derül ki a jegybank elnökének a Magyar Közlönyben csütörtökön közzétett rendeletéből.

 • cikk kép
  Nincs elég munkaerő

  Veszprém – Az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról, helyiségek bérletéről, bérlakás koncepcióról is szó volt a városi közgyűlésen.

 • cikk kép
  Van mit elraktározni télre

  Nem ért véget a befőzési szezon, a piacon számos friss gyümölcs- és zöldségféléből válogathatunk még.

 • cikk kép
  Aszálykár az erdeinkben

  Megyei körkép – A nyári szaharai hőségben a Bakonyerdő Zrt.-nél több mint 200 hektárnyi erdősített terület pusztult el. Az aszály miatt legyengült csemetékben a cserebogárpajor is jelentős kárt okozott.

 • cikk kép
  Vonzó lehet Ukrajna: a devecseri vállalkozó oda megy, ahonnan más eljön

  Devecser - Gazemberség lenne, ha visszaélnénk az ukrajnai magyarság bizalmával, ha akkor távoznánk, amikor a legnagyobb szükség van ránk -– mondta el a Naplónak Tornai Tamás devecseri üzletember.

 • cikk kép
  Trükkösen kamatot csökkentett az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal lejjebb tolta a kamatfolyosót, úgy döntött, hogy holnaptól, szeptember 25-től az egynapos (O/N) betétre fizetett kamatot 0,1 százalékra, a fedezett egynapos hitelre fizetendő kamatot pedig 2,1 százalékra csökkenti. Döntés véső soron a monetáris kondíciók enyhítése - vagyis kamatcsökkentés unortodox formája.

 • cikk kép
  Így drágulnak a cascodíjak, így a kötelező biztosítás

  A kötelező mellett a cascodíjak is emelkedésnek indultak az idén, a tavalyi fél évhez képest mindössze 4 százalékkal emelkedtek a tarifák, miközben a felelősségbiztosításoknál bőven két számjegyű az áremelkedés - írja a Világgazdaság csütörtöki száma.

 • cikk kép
  Ennyivel nő havonta a kórházak tartozása: nagy a baj

  Ismét közel 42 milliárdra rúg a kórházak adósságállománya, és év végéig elérheti a 60 milliárdot is, amit tovább súlyosbít az a tény, hogy a jövő évi költségvetésben nem szerepel adósságkonszolidációra elkülönített forrás.

 • cikk kép
  Schwartz Béla polgármester: Végre kiderült, mi a pernyehullás igazi oka

  Ajka - Szép célja az erőműnek, hogy csökkenteni akarja a pernyehullást, de hiányoznak az ehhez szükséges intézkedések -– állítja Schwartz Béla polgármester.

 • cikk kép
  Négyszázezer is lehet a fekete munkavállaló

  A munkaügyi ellenőrzések tanúsága szerint az elmúlt három esztendőben – 2012 és 2014 között – mintegy 70 százalékkal nőtt azoknak az ellenőrzött cégeknek az aránya, amelyek be nem jelentett dolgozókat foglalkoztattak. Az ezzel kapcsolatos hatósági elmarasztaló határozatok száma ezen idő alatt megkétszereződött.

 • cikk kép
  Módosult a lakásfinanszírozási rendelet

  Amennyiben a lakás ráköthető a szennyvízcsatornára, úgy ezt meg kell tenni ahhoz, hogy a lakás legalább komfortosnak minősüljön, ami többek között feltétele a családok otthonteremtési kedvezménye (csok) igénylésének - egyebek mellett így módosította a kormány a lakásfinanszírozási rendeletét, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Magazinok