Ganna

2016.07.10. 16:50

Malacsütés és főzőverseny - Falunapi mulatság Gannán

Ganna - Sör, bor, pálinka és minden, ami szem s szájnak ingere - a gasztronómiai programok mellett széleskörű sportolási és kikapcsolódási lehetőségek várták a település falunapi ünnepségére ellátogatókat.

Polgár Bettina

A falunapi rendezvénysorozatnak a helyi sportpálya adott otthont. Nagy Ottó, Ganna polgármestere köszöntőjében kiemelte, a falu eseményeinek legfőbb célja, hogy a település lakosságát még összetartóbb közösséggé kovácsolják. - Gannán mindenki azt szeretné, hogy jól működjön a település, és ezért bizony teszünk is. Minél több közös rendezvényt szervezünk a falusi disznóvágástól kezdve a nemzetiségi találkozón keresztül egészen a falunapig, annál egységesebb közösség épül. Jó Gannán élni, és ezt mi sem példázza jobban, minthogy egyre több fiatal marad itt - hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Polgár Tibor

A falunapon délelőttől kezdődően számtalan szórakoztató program közül válogathattak idősek és fiatalok: a kerékpáros ügyességi verseny mellett kötélhúzás, zsákban futás, talicskatologatás, gumicsizma-hajítás, valamint kézműves-foglalkozás is várta az érdeklődőket, akik a főzőverseny résztvevőinek jóvoltából ízletes falatokat fogyaszthattak. Nagy Ottótól megtudtuk, a főzőversenyen összesen tíz csapat mérte össze konyhai jártasságát. A versenyzők a helyi vadásztársaság felajánlása révén sertéshúsból készíthettek finomabbnál finomabb ételeket: többek között pörkölt, tokány, vadas is színesítette a palettát, így nem volt könnyű dolga az értékelést végző zsűrinek. Emellett a versenyen kívül szorgoskodók jóvoltából halászlé és slambuc is került az asztalra, estére pedig elkészült az immár elmaradhatatlan, hagyományos falunapi sült malac.

A jó ebéd mellől a zeneszó sem hiányozhatott: a Gráciák, majd az egyházaskeszői néptáncosok, továbbá Rokker Zsolti szórakoztatta a közönséget. Emellett élő csocsó, légvár és lufihatjogató bohóc is várta a falunapra ellátogatóakat. Az édesszájúak számára különösen hívogató volt a süteménysütő verseny, melyet első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg. Az almás- és meggyes piték, muffinok, illetve krémes sütemények mellett többen hagyományos, sváb édességekkel is neveztek a megmérettetésre.

A község polgármesterétől megtudtuk, a falunapi összejövetelre nemcsak a gannaiak látogattak el szép számmal, hanem a falu vendégházaiból és a környező településekről is érkeztek kikapcsolódni vágyók. Nagy Ottó a távlati céljaik kapcsán elárulta, sokat várnak a falugondnoki szolgálattól, emellett szeretnének egy falubuszt is, mely nagy hasznára lenne a településen élőknek.

- Jelenleg több pályázatunk is függőben van, céljaink között szerepel többek között az Esterházy Mauzóleum rekonstrukciója, járda és parkolósáv építése, illetve egy, a ravatalozóhoz tartozó előtető kialakítása - ismertette elképzeléseiket a település vezetője. Mint mondta, további terveik is vannak, hamarosan például kirándulásokkal tarkított nemzetiségi gyermektábort szerveznek a helyi fiataloknak.

Címkék#Ganna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!