Foci

2015.05.04. 18:55

Vezettek a futsalosok, de végül kikaptak

Győr – Nagyszerűen küzdött az 1. FC Veszprém alakulata a futsal NB I felsőházi rájátszásában, azonban hiába szerzett vezetést a Győri ETO otthonában végül nem tudott pontot csenni a profiktól.

B. Virág Rita

Győri ETO-1. FC Veszprém

4:1 (1:1)

Győr, 300 néző. V.: Futó. Győri ETO: Matkovics – Lódi, Moreno, Ramon, Dróth. Csere: Tóth Gy. (kapus), Noe, Da Silva, Püspök, Bognár, Solano, Sáhó. Edző: Sole Jordi. 1. FC Veszprém: Schmidmayer – Bényi, Németh, Tar, Vas. Csere: Sárdi (kapus), Finta, Tatai, Boromisza D., Gulyás, László, Mudra. Edző: Madarász János.

Gólszerző: Bényi a 14., ill. Dróth a 18., Da Silva a 26., Lódi a 28., Solano a 33. percben.

Kiállítva: Finta a 17. percben.

A Győr nekiesett ellenfelének, be is szorította saját térfelére, szerencsére Schmidmayer jól teljesített a kapuban, sőt a Veszprém kontrái rendre veszélyt hordoztak magukban. Kiegyenlítetté vált a játék a félidő derekára, majd a 14. percben szép támadás végén Németh passzából Bényi 10 méterről, balról kilőtte a hosszú sarkot, 0:1.

Az 1. FC Veszprém (kékben Tar Tamás) 4:1-re kikapott Győrben
Fotó: Penovác Károly

A játékrész végéhez közeledve vitatott szituációban büntetőt ítéltek a játékvezetők a Győrnek, Finta szabálytalanságát a hatoson belül látták, de ebben csak ők voltak biztosak a jelenlévők közül. Ráadásul meg is fogyatkoztak a bakonyiak, sárgalap helyett egyből pirosat kapott Finta. A büntetőt Dróth biztosan vágta a jobb felső sarokba, 1:1.

A térfélcserét követően egy kényszerítő után Da Silva lódult meg a jobb oldalon és nagy erővel lőtte ki a rövid sarkot, 2:1. Két perc múlva növelte előnyét a Győr: baloldalról keresztbe ívelt labdára érkezett Lódi és öt méterről értékesítette a ziccert, 3:1.

A 33. percben Solano becselezte magát az alapvonal közelében, s a kimozduló Schmidmayer mellett a hosszú sarokba löbbölte a labdát, 4:1.

Utána helyzetekig jutott a Veszprém, de kimaradtak a lehetőségei.

Nagy szívvel küzdött a Veszprém, és a végére teljesen elkészült erejével, megérdemelten nyert a Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!