Foci

2015.08.01. 17:28

Szépségdíjas góllal nyert az FC Ajka

Ajka - Már a meccs elején hátrányba került az FC Ajka a labdarúgó második vonal 2015/2016-os szezonjának nyitányán, szombaton hazai pályán.

Horváth Gábor

FC Ajka - Soproni VSE 3:1 (1:1)

Ajka, 400 néző. V.: Kovács J. Zoltán (Huszár, Kóbor). FC Ajka: Gőcze – Kovács G., Császár, Pákai, Zámbó – Horváth, Nagy – Kovács D., Sándor, Major - Vittman. Edző: Jákli Péter. Soproni VSE:  Halasi – Pados, Sifter, Jovetic, Dallos – Jancsó, Deme – Maráczi, Tihanyi, Rácz - Zamostny. Edző: Supka Attila.

Csere: Tihanyi helyett Füredi a 38., Kovács D. helyett Besztercei és Maráczi helyett Bedi az 56., Sándor helyett Gunther a 60., Vittman helyett Sowunmi a 66., Bedi helyett Grabant a 80. percben.

Sárga lapok: Zámbó a 65., Nagy a 74. percben

 

A Veszprém megyeiek a nyáron megfiatalodott Sopront fogadták a labdarúgó NB II 2015/2016-os idényének nyitányán. A hazaiaknál az új igazolások közül (az eltiltását töltő Jánosa Tibor helyén) Gőcze Gergő kapus, valamint Kovács Gergő, Kovács Dániel, Sándor István és Vittman Ádám kapott szerepet a kezdőcsapatban.

A kezdősípszó előtt a közelmúltban elhunyt György Gabi bácsi törzsszurkoló tiszteletére egyperces néma gyászszünetet tartottak.

Az FC Ajka rögtön magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát és ha eladta azt, rögtön letámadta ellenfelét. Veszélyt ugyanakkor nem volt képes teremteni a kapu előtt, sőt igazából nagyon a közelébe sem került.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, jobboldali szöglet után Jovetic emelkedett, a labda végül Kovács Gergő fejéről pattant nem sokkal a felső kapufa fölé. A két játékos csúnyán összefejelt az esetnél, mindkettőt ápolni kellett.

A 19. percben megszerezte a vezetést a Sopron. Csak egy villanás volt. Dallos ugratta ki Deme Imrét középen, utóbbi állva hagyta az egész ajkai védelmet és könnyedén csapta be Gőczét, 0:1.

A hazaiakat megfogta a gól, pontatlanul, elképzelés nélkül futballoztak.

A 39. percig kellett várni az első ajkai helyzetre, de abból mindjárt gól lett. Egy felívelt és megcsúsztatott labda Vittman Ádám elé került a jobb oldalon, aki senkitől sem zavartatva tíz méterről kapásból a kapuba helyezett, 1:1.

Néhány perccel később a másik oldalon Zamostny került nagy helyzetbe, de annyira meglepődött, hogy üresen kapta az ötös előtt a labdát, hogy rosszul vette át azt.

Fordulás után a Sopron kerül helyzetbe először, Pados jobbról lőtt keresztbe a kapu előtt, senki nem tudott hozzáérni a játékszerhez.

Az 55. percben Nagy felívelését Vittman fejelte Sándor István elé, utóbbi balról szép mozdulattal lőtte ki a jobb felsőt, 2:1.

Az FC Ajka lendületben maradt, irányította a meccset, de továbbra is sokat hibázott.

A 62. percben Nagy közeli fejese kissé meglepte Halasit, de hárítani tudott a soproni kapus.

A folytatásban elsősorban a mezőnyben ment a játék, a vendégek hiába igyekeztek, nem tudtak helyzetbe kerülni.

A 82. percben szépségdíjas találattal növelte előnyét az Ajka, Besztercei tálalt Gunther Zsolt elé, aki jobb oldalról a 16-oson kívülről gyönyörűen ívelt a jobb felsőbe, 3:1.

A hajrában kedvére kontrázhattak a hazaiak, az egyik akció végén Gunther lövését védte bravúrral Halasi, a kipattanót Major tűzte rá, a labda a felső lécen csattant. A legvégén többször is a kapuba találhatott volna az FC Ajka, míg a vendégek csak egy távoli lövéssel veszélyeztettek.

Megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az Ajka, amely ugyan messze nem játszott hibátlanul, a második játékrészben egyértelműen vetélytársa fölé nőtt.

Jákli Péter: - Gratulálok a Sopronnak, a vendégek nehéz helyzetük ellenére mezőnyben kulturáltan, jól futballoztak. Úgy érzem, a második félidőben rutinos játékosaink döntötték el a meccset. Még nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Supka Attila: - Jól kezdtünk, az első félidőben jól játszottunk. A folytatásban kijöttek a hibák, ami nem is csoda, még csak egy hete készülünk együtt. Bízom benne, hogy a folytatásban hétről-hétre javul a teljesítményünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!