Foci

2015.05.01. 08:28

Újonc csapatot fogad az FC Ajka

Ajka - Egy újonc, ám rendkívül erős és stabil csapattal találkozik az FC Ajka szombaton a labdarúgó NB II 26. fordulójában.

Horváth Gábor

A négy mérkőzés óta veretlen, a múlt héten Szigetszentmiklóson ikszelő (1:1) ajkaiak a tabella 12. helyéről várják a Szeged elleni összecsapást.

- Az SZTK otthonában azzal találkoztunk, amire számítottunk, vetélytársunk agresszívan, keményen, olykor durván játszott. Feszült volt a hangulat, de miután kiegyenlítettek a hazaiak, óvatosabbá vált mindkét fél. Érdekesség, hogy a legnagyobb helyzetek ennek ellenére a második félidőben adódtak. Összességében elégedett vagyok a döntetlennel - nyilatkozta lapunknak Jákli Péter, a FC Ajka szakvezetője, aki szombaton ismét hazai pályán irányíthatja övéit.

Az Ajka (elöl Major Norbert) nagyot léphet előre egy sikerrel
Fotó: Penovác Károly

Az ellenfél az a Szeged lesz, amely újonc létére igencsak jól szerepel, jelenleg hatodik a tabellán.

- A Szeged stabil, de nem túl óvatos csapat. Kevés a döntetlenjük, mindig nyíltan győzelemre játszanak, s ebben persze benne van a vereség kockázata is. Egy sikerrel óriási lépést tudnánk tenni, ezt szem előtt kell tartanunk, de nyilván nem úgy, hogy nekikrontunk - fogalmazott Jákli Péter.

A mérkőzés szombaton 17.30-kor kezdődik. Az ajkaiaknál a héten Zámbó és Köles bajlódott sérüléssel. A Szeged előző két idegenbeli meccsén kikapott, igez, élcsapatok otthonában maradt alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!