Foci

2015.05.25. 10:54

Nagyot hibázott a játékvezető, elmaradt a kiállítás

Zalaegerszeg – Vereséget szenvedett az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttese a ZTE otthonában, azonban a játékvezető befolyásolta a találkozó végkimenetelét.

B. Virág Rita

ZTE FC–FC Ajka

2:0 (0:0)

Zalaegerszeg, 1000 néző. V.: Kovács . ZTE FC: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács, Bedi – Simonfalvi, Szakály – Délczeg (Grbic), Vittman (Szőllősi), Babati –Daru (Bailo). Edző: Lendvai Miklós. FC Ajka: Jánosa – Zsirai, Asztalos, Császár, Zámbó – Köles, Nagy – Besztercei (Pál), Lattenstein (Varga), Major (Mihalecz) – Sowunmi. Edző: Jákli Péter.

Gól: Daru (54.), Délczeg (86.).

A sok eső ellenére jó talajú pályán rendezték meg a mérkőzést és az ajkaiak kezdtek jobban. A 14. percben Major tört be a tizenhatoson belülre, miután már csak a kapussal állt szembe, Kovács Gergő hátulról buktatta. A tizenegyes és piroslap helyett a játékvezető továbbot intett.

 

A 17. percben Jánosa öklözte a mezőnybe Szakály baloldali szögletét. Két perccel később Daru egy remek csel után került kecsegtető helyzetbe, de a bal kapufa mellé lőtt. A 20. percben Major remek megmozdulása után Sowunmi a mérkőzés helyzetét kihagyva, öt méterről lőtt az üres kapu fölé. Egy perccel később a másik oldalon Babati szöglete után kellett Jánosának hárítania. Jó iramú volt a játék, a 39. percben Délczeg fejesét könnyedén fogta az ajkaiak hálóőre.

A szünet után az 54. percben balszerencsés gólt kapott az FC Ajka: babati lesgyanús helyzetből húzott el a bal oldalon, beadása után Császár felszabaídtó fejese Daru lábáról pattant a kapu bal oldalába, 1:0.

Egy perccel később Daru 10 méteres próbálkozását védte Jánosa.

A hazaiak játszottak fölényben, a 65. percben Jánosának kellett kivetődve mentenie Babati elől, majd az ellentámadásnál Sowunmi elől nehezen tisztáztak a hazai védők. A 78. percben Jánosa bravúrjára volt szükség Babati 12 méteres lövésénél. A másik odlalon Szappanos mentett kivetődve a csereként beállt Mihalecz elől. A 82. percben ismét Jánosának akadt dolga, ezúttal a csereként beállt Bailon elől mentett. A 86. percben növelte előnyét a ZTE: ajkai védelmi hibát követően a jobbról érkező beadást Délczeg közelről juttatta a kapu bal oldalába, 2:0.

A mérkőzés utolsó percében jobboldali ajkai támadás végén, Pál beadását Köves 17 méterről lőtte centikkel a léc fölé.

Az első félidőben jól játszott az ajkai csapat, adódó lehetőségeit azonban nem tudta gólra váltani. S hogy 0:0 volt az állás, az a játékvezető számlájára írható. Szünet után elkerülhető gólt kapott az Ajka, ekkor már a ZTE játszott fölényben.

 

Három szituáció, három fordulópont

Lendvai Miklós: – Eredeti célunk a nyolcadik hely megszerzése volt. Úgy érzem, ezzel a győzelmünkkel nagy lépést tettünk a megvalósítás felé.

Jákli Péter: – Az első félidőben mutatott jó játékkal, minden lehetőségünk megvolt a három pont megszerzésére. A meccsnek három fordulópontja volt: az első, Major buktatása után elmaradt tizenegyes és kiállítás, a másik Sowunmi kihagyott ziccere, a harmadik a balszerencsés körülmények között kapott gól. Ez eredményezte a fiaskót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!