Foci

2015.05.01. 13:25

MLSZ cenzúra?

Hívom az egyik legjobb hazai futball játékvezetőt. Mondom , hogy spori jár már neked egy újabb írás, mert amióta profi lettél, még nem beszélgettünk.

Donát Tamás

Pedig lenne miről, hiszen hétről-hétre növekszik az élvonalban vezetett meccseid száma. Itthon már többször neked adták a Fradi-Újpest derbit, mert sokan úgy vélik, hogy abból úgysem lehet jól kijönni. Te viszont ezt szinte mindig megcáfolod. Persze, ha beszélünk, az interjúban rádvertem volna az Uzoma megrúgásáért meg nem adott tizenegyest a Vidi-Pécs meccsen. Aztán megkérdeztem volna, ha te a szabálytalanságokat már szándékért is bünteted, a társaid, kollégáid ezt miért nem így alkalmazzák? Mert még mindig nem tudtam "beemelni", amikor ebben a felfogásban kiállítottad a Fradiból Heinzet! És így tovább. De mire ezt így végig gondolva hozzákezdtem volna a telefon interjúhoz, udvariasan közölte, hogy ez nem így működik. A kérdéseket előbb küldjem el a Magyar Labdarúgó Szövetségbe. Aztán a kész írást is láttamoztatni kell "illetékes elvtárssal" ! Ezt nem ő mondta. Én írtam így. A lényeg: ez benne van a profi szerződésében! Természetesen elhittem, amit mondott és kért, de hosszú pillanatokig nem kaptam levegőt! Aztán leleveleztem az MLSZ alkalmazottjával, papírom van róla, de továbbra sem értem. Egy demokratikus, sajtószabad országban vajon miért csak így lehet interjút készíteni egy futball bíróval? Mi szükség van erre? És ez vajon így van a megyékben is? Az alkalmazott úgy sem mond olyat, amivel megsértené munkaadóját, mert nem ér annyit az egész, hogy ezzel kockáztassa pályafutását, egzisztenciáját. Az MLSZ pedig azt feltételezi, hogy csak negatív dolgozat születhet egy sípmesterről? Ezért cenzúrázza az anyagot? "Mester"! Dolgozom érte, hogy írhassak rólad! Úgy, mint régen. Addig is hajrá MLSZ! Én inkább ezt mondom, nem amit a stadionokban kiabálnak vélemény nyílvánításként. Pedig megérdemelnék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!