Foci

2015.10.01. 11:17

Mikor támad fel végre a Fűzfői AK?

Megyei körkép - Már a nyolcadik forduló következik a labdarúgó megyei I. osztályú bajnokságban. Kíváncsiak vagyunk, folytatja-e jó szereplését a listavezető Veszprém, és nagy kérdés, hogy mikor talál magára végre a tavalyi sikercsapat, a FAK.

Bényi Kálmán

Az utolsó helyen (18.) tanyázó Herendhez az előző hétvégén szomszédvári rangadót nyerő Devecser (6.) látogat. A találkozó esélyese papíron a vendégalakulat, de több csapat is megszenvedett már a porcelán pályáján.

Az utóbbi két idegenben lejátszott fordulóban nulla pontot szerző Ajka Kristály (10.) ellenfele az előző mérkőzésein magára találó TIAC (13.) csapata lesz. Mindezek ellenére hazai környezetben az Ajka sikere tűnik reálisnak.

Az elég hektikusan szereplő Pét (11.) az élbolyhoz tartozó és eddig mindössze három gólt kapó Balatonalmádi (5.) alakulatát fogadja. Amennyiben a vendéglátóknak sikerül túljárniuk a Balaton-parti védelem és Borda kapus eszén, esélyük lehet a pontszerzésre.

Az eddigi találkozók nem úgy sikerültek a FAK (15.) számára, ahogy azt szerették volna. A megszerzett négy bajnoki pont mindegyikét (egy győzelem, egy döntetlen) a fűzfői gyepen gyűjtötték be. Ahhoz, hogy elmozduljanak a tabella hátsó régiójából, megint egy jó hazai produkcióra lesz szükség az egységes Sümeg (12.) ellen.

A nagy gödörben lévő, egy győzelemmel és hat vereséggel álló Peremarton (17.) a hasonló cipőben járó, ám egy döntetlennel többet szerző Gyulafirátótnál (14.) vendégeskedik. A kiesési rangadón a pillanatnyi forma lehet a döntő.

A jól szereplő ugodiak (7.) a tabellán két ponttal és három helyezéssel előttük lévő, az őszi idény összes mérkőzését idegenben játszó Öskü (4.) csapatát fogadják a felsőház egyik rangadóján. A házigazdák sikerük esetén megelőzhetik vetélytársukat, amire minden esélyük megvan.

A másik pikáns derbin az előző fordulóban a Veszprémtől vereséget szenvedő Úrkút (2.) a hullámvölgyben lévő Pápai Perutz FC-vel (8.) mérkőzik meg. A találkozó esélyese a tavalyi bajnok, ám a meglepetés sem kizárt.

A megyei mezőnyből kimagasló Veszprém (1.) a középmezőnyhöz tartozó Várpalotával (9.) játssza soron következő bajnoki mérkőzését az Erdész utcai műfüves pályán. Az erőviszonyok alapján országos egyesnek tűnik a találkozó.

A Veszprém (fehérben) szeretné folytatni jó szereplését, az Úrkút (narancssárgában Márton) viszont visszatalálna a siker útjára
Fotó: Penovác Károly

A bajnokság eddigi meglepetéscsapata, az újonc Dudar (3.) szomszédvári ütközetre hivatalos Cseténybe (16.).

A táblázaton elfoglalt pozíciók alapján nem a hazaiak tűnnek a találkozó esélyeseinek, de a falunapon, közel ezer néző előtt a papírforma borulhat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!