Foci

2012.12.13. 13:46

Megye I. a régi dominanciával

Úrkút - Új felállásban, de a régi dominanciával teljesítette a megyei első osztályú pontvadászat első felét az Úrkút SK, amely kilencpontos előnnyel készülhet a 2012/2013-as idény tavaszi folytatására.

Horváth Gábor

Az előző három szezon bajnoka hatalmas fölénnyel kezdte az idei őszt: a csapat 11 mérkőzést nyert zsinórban. A 12. fordulóban becsúszott egy vereség (Ajka Kristály-Úrkút 3:2), majd rögtön utána egy döntetlen (Úrkút-Tapolca 1:1), de a befejezés már ismét a szezon elejét idézte. Az együttes nyáron új szakvezetőt kapott: a továbbiakban a klubelnöki teendőket ellátó Vágfalvi Norbert helyett Csörnyei Zoltán ült le a kispadra. A volt NB II-es - többek között Ajkán szereplő - labdarúgó játékos-edzőként végzi feladatát.

- Nagy megtiszteltetésnek vettem a felkérést, egyben óriási kihívásnak is tartottam, hiszen Úrkúton mindig magas a mérce. Az elején nagyon furcsa volt a pozíció, például meg kellett szoknom, hogy jóval higgadtabban kell viselkedni a pályán. A srácok partnerek voltak a változásban  - mondta el Csörnyei Zoltán, aki a kezdetekkel kapcsolatban elárulta, az alapozás során igyekezett támadófutballt meghonosítani.

- Csatár voltam, közelebb áll hozzám ez a szellem, és természetesen a közönséget is szerettük volna minél inkább kiszolgálni. Ez nagyjából sikerült is.

Az úrkútiak (a képünkön labdával Pávlicz Péter) elsöprő fölénnyel kezdték a bajnokságot és kilenc pont előnnyel vezetik a tabellát (Fotó: Orosz Péter)

Az úrkútiak, mint említettük, 15 mérkőzésükből 13-at megnyertek, 57 alkalommal találtak a kapuba és csupán 14 gólt kaptak - mindez a nyári igyekezet eredményességét dícséri. - Miután 11 meccset hibátlanul teljesítettünk, kezdtük elhinni, hogy simán megvan a bajnokság, és rögtön kaptunk is egy pofont. Hozzá kell tenni, a Kristály elleni találkozót az első félidőben eldönthettük volna, későbbi teljesítményünk alapján aztán már nem érdemeltünk győzelmet. Ugyanakkor az is igaz, hogy a szezon elején állandó 11-el tudtunk felállni, míg a folytatásban a sérülések és a munkahelyi elfoglaltságok miatt nem mindig volt lehetőség az alapcsapatot szerepeltetni.

A szakvezető szerint tavasszal nehezebb dolguk lesz.

- Kedvezőtlenebb a sorsolásunk, több erős riválissal idegenben kell játszanunk. Akadnak olyan csapatok a mezőnyben, amelyek bárkitől pontot tudnak rabolni. A hivatalos célkitűzésünk az első három hely valamelyikének megszerzése, de kilencpontos elkőny birtokában furán hangzana, ha most azt mondanám, hogy másodikak, vagy harmadikak akarunk lenni. Emellett fenntartom, nem lesz könnyű megtartani az első pozíciót.



Jó úton az újabb gólkirályi cím felé

Csörnyei Zoltán elmondta: összességében a csapat minden tagjának teljesítményével meg van elégedve. Az edző külön kiemelte a két legjobb góllövőt, Korpos Tibort és Pávlicz Pétert, a hátvédsorból Márton Gábort és Pernesz Zoltánt, a középpályáról pedig Zsidó Andrást és Bujtor Balázst. Megemlítette kapusai remek produkcióját, valamint Klespicz Dávid nevét is, aki csereként tett hozzá sokat a gárda játékához. A megye I góllővőlistáját Korpos vezeti 17 találattal. Érdekesség, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt idén kevesebbet játszó veterán csatár az úrkútiak szerint már 19 gólnál jár, persze könnyen elképzelhető, hogy az újabb gólkirályi cím megszerzésében ez a csekély különbség mitsem számít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!