Foci

2015.05.02. 18:52

Vereségével az utolsó helyre csúszott vissza a Pápa

Több nagy helyzetet is kihasználatlanul hagyott és végül vereséget szenvedett a Lombard Pápa a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB I 26. fordulójában szombaton este.

Polgár Tibor

Diósgyőri VTK–Lombard Pápa 2:1 (1:1)

Miskolc, DVTK-stadion, 2500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Király, Becséri).

Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi – Bacsa, Bognár I., Egerszegi, Barczi – Takács T., Griffiths. Megbízott edző: Vitelki Zoltán. Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Pongrácz, Randjelovic, Nagy T., Frizoni – Seye, Popin. Vezetőedző: Kovács László.

Csere: Barczi helyett Gosztonyi a 46., Bognár I. helyett Grumic a 69., Bacsa helyett Marjanovic a 76., illetve Frizoni helyett Csilus a 85., és Jagodics helyett Vankó a 91. percben.

Gólszerző: Bacsa a 41., Egerszegi a 90., illetve Seye a 25. percben.

Sárga lap: Barczi a 29., Egerszegi a 73., illetve Nagy T. a 67., Popin a 70., Frizoni a 79., és Seye a 94. percben.

Mindkét fél számára rendkívül fontos lett volna a három pont megszerzése, ennek ellenére óvatos játékkal, kimért iramban kezdődött a találkozó. Az első komoly lehetőséget a hazaiak alakították ki: a 10. percben Okuka jobb oldali centerezését Griffiths középről, az ötösről kapura belsőzte, Szűcs hatalmas védett. Tíz minutummal később Takács 13 méterről, ígéretes helyzetből lőhetett, de csúnyán fölé durrantott. A 25. percben Mouhamadou Seye elcsípte Barczi katasztrofális keresztlabdáját, kapura tört, majd 17 méterről a bal felső sarokba emelt, 0:1. A folytatásban meddő mezőnyfölényben futballozott a Diósgyőr, míg a vendégek higgadtan tartották az eredményt. A 41. percben egy szerencsés szituáció végén összejött az egyenlítés a DVTK-nak, miután Egerszegi pocsék lövését a lesgyanús helyzetben lévő Bacsa Patrik néhány lépésről a hálóba passzolta, 1:1.

A második játékrész már jóval nagyobb tempóban kezdődött, mint az első. A 47. percben Szűcs a gólvonalról ütötte ki Takács közeli fejesét, aztán a túloldalon Pongrácz 10 méterről, kissé jobbról, senkitől sem zavartatva tüzelt, Antal szögletre mentette az ordító ziccert. Az 56. minutumban ismét Pongrácz került hatalmas helyzetbe a tizenhatoson belül, ezúttal is annak jobb oldalán, a diósgyőri hálóőr pedig újfent kivédte a fiatal pápai labdarúgó lövését. Nem sokkal később Seye 18 méterről kevéssel a bal felső sarok mellé tekert.

Ezt követően sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki gólveszély, leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A hajrához közeledve előbb Gosztonyi szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput, aztán Okuka egy veszélyes, míg Griffiths egy gyenge lövéssel kínálta meg a rutinos Szűcs Lajost, aki mindkétszer magabiztos volt. Talán a legtöbben már elkönyvelték a pontosztozkodást, amikor Gosztonyi jobb oldali szabadrúgását Egerszegi Tamás a hosszúról, három méterről előrevetődve a hálóba fejelte a 90. percben, 2:1. A bakonyaljaiak már nem tudtak egyenlíteni, és vereségükkel visszacsúsztak a tabella utolsó helyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!