Foci

2015.05.02. 18:45

Két piros lap is segítette az Ajkát

Ajka – Majdnem egy félidőt játszott kilenc ember ellen az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben, ám végül csak egy góllal nyert. A három pont persze így is nagyon értékes.

Horváth Gábor

FC Ajka-Szeged 1:0 (1:0)

Ajka, 400 néző. V.: Böcskei. FC Ajka: Jánosa – Besztercei, Asztalos, Császár, Zámbó – Csordás (Lattenstein, 64.), Köles – Szabó Zs. (Bölcsföldi, 85.), Varga (Nagy, 75.), Major – Sowunmi. Edző: Jákli Péter. Szeged: Szántai – Szabó P., Berde, Farkas, Mészáros – Zelenyánszki, Oláh G. (Polareczki, 46.), Veszelinov – Hegedűs M. (Hegedűs E., 67.), Germán, Fitos (Oláh L., 77.). Edző: Nyilas Elek.

Sárga lap: Császár a 22., Sowunmi a 86., ill. Polareczki a 67. percben. Piros lap: Veszelinov a 49., és Szabó az 52. percben.

Jó iramban kezdődött a játék, Mészáros két szabadrúgása okozott gondot az ajkaiknak, majd Major futott fel a bal oldalon, Sowunmi elé tálalt, akinek 14 méteres lövését Szántai bravúrosan hárította.

A 36. percben Varga indításával Major húzott el a bal oldalon, visszagurított labdáját Sowunmi 14 méterről a jobb felső sarokba lőtte, 1:0.

A második félidő elején a vendégek hamar összeszedtek két kiállítást, a 49. percben Veszelinovot az asszisztens megsértéséért állította ki a játékvezető, az 52. percben az egyedül kapura törő Majort Szabó Péter lerántotta, ez is piros lapot ért.

A 70. percben szép ajkai támadásnál Szabó átadása után Sowunmi lőtt, Szántai azonban kitornászta a jobb alsóból a labdát. Major két csel után 14 méterről tüzelt, Szántai ezúttal is bravúrral hárított. Nem sokkal később Zámbó átadása után Szabó cselezett, majd a bal alsót vette célba, Szántai volt a végállomás. A hosszabbításban Nagy beadásából Major öt méterről a felső lécet találta el, a kipattanót Sowunmi küldte kapura, Szántai védett.

Remek első félidő után a két kiállítás eldöntötte a meccset. Az ajkaiak túlzottan is őrizték előnyüket és a kapu előtt nem koncentráltak kellően.

Jákli Péter: – Érdekes meccs volt, szerencsére sikerült az első félidőben betalálni. A folytatásban sok helyzetet kidolgoztunk, de nem tudtuk növelni előnyünket. Görcsös volt a csapat.

Nyilas Elek: – Az első félidőben jól játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Történt, ami történt, már sokadszor szenvedtük el ezt a hátrányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!