Foci

2015.08.01. 17:48

Ilyen is ritkán van! - Dupla büntetőpárbaj

Balatonfüred - Hiába játszott nagy szívvel és állt fel háromgólos különbségből, csak bronzmérkőzést játszik hétfőn a magyar női labdarúgó-válogatott a III. Balaton-kupa felkészülési tornán. Mindkét szombati elődöntő nagy izgalmakat és 11-es párbajt hozott.

Horváth Gábor

A harmadik alkalommal megrendezett balatonfüredi tornán szombaton először a lengyel és a fehérorosz válogatott lépett pályára. Az első elődöntő 2:2-es döntetlent hozott, így a fináléba kerülés büntetőkkel dőlt el. A lengyelek voltak az ügyesebbek, 3:0 arányban bizonyultak tizenegyesből jobbnak vetélytársuknál.

A 125 válogatottsággal, a Balaton-kupát követően visszavonuló Pádár Anitát búcsúztató magyar csapat a kétszeres bajnok Szlovákiával találkozott. A félidőben ellenfelünk 2:0 arányban vezetett, de a vége 4:4 lett, így ezen a meccsen is jöhettek a tizenegyesek. Nemzeti együttesünk hatalmas hajrával 0:3 és 1:4 után, a 93. percben lőtt góllal egyenlítve hozta ikszre a meccset.

Érdekes mérkőzés volt, Szlovákia már a meccs elején tizenegyeshez jutott, de nem tudta értékesíteni a lehetőséget. Nem sokkal később azonban akcióból betalált.

A 23. percben már 0:2 állt az eredményjelzőn, úgy tűnt, idén sem lesz esélyünk a döntős szereplésre. A második félidő elején jött az újabb szlovák találat (0:3), ennek ellenére nem esett szét a magyar csapat, sőt. Szabó Viktória szabadrúgásból szépített, 1:3.

A Ferencváros játékosait külföldi edzőtábor miatt nélkülöző (a zöld-fehérek vasárnap csatlakoztak a kerethez) válogatottunk nem sokkal később ismét háromgólos hátrányba került (1:4), s ekkor kevesen gondolták, hogy a vége döntetlen lesz.

Pár perccel a vége előtt azonban Szuh Erika szabadrúgásból, majd tizenegyesből volt eredményes, a ráadásban pedig Nagy Liliána talált a hálóba.

Sajnos a büntetőpárbajban a szlovákok pontosabbak voltak, így idén is döntőt játszhatnak, míg nekünk marad a bronzmeccs.

A helyosztókat hétfőn rendezik Balatonfüreden, 14 órától a magyar-fehérorosz, 16.30-tól pedig a lengyel-szlovák meccset.

Eredmény

Magyarország-Szlovákia 4:4 (0:2), büntetőkkel: 0:3

A magyar csapat: Bíró - (Szőcs, 46.) - Szabó, Szeitl, Rácz, Tóth - Hummel-Smuczer, Csiszár - Nagy, Zeller, Krisztin (Magyarics, 58.) - Pádár (Szuh, 79.). G.: Szabó, Szuh 2, Nagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!