Foci

2015.06.30. 11:14

Megye III.: gyengébb rajt, majd kiváló hajrá

Megyei körkép - A futball megye III. északi csoportjának bajnoka győzelemmel indította a szezont, ennek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy ebből nem lesz aranyérem. Visszatekintő.

Horváth Gábor

A Nemesgörzsönyi SE szerezte meg a bajnoki címet a labdarúgó megyei harmadik vonal északi csoportjában. A csapat három pont előnnyel végzett az első helyen, az ezüstérmet a Somló SC, a bronzot pedig a Vaszar SE érdemelte ki.

A nemesgörzsönyiek egy 13:1-es sikerrel (a Malomsokot ütötték ki a végén) zárták a 2014/2015-ös szezont, amely - annak ellenére, hogy győzelemmek kezdték - eleinte nem alakult túl biztatóan a későbbi bajnoknak.

Az NSE a nyitányon két vállra fektette az Adásztevelt, majd a törölt Mezőlak (a mezőlakiak később visszaléptek a küzdelmektől) elleni siker után a harmadik és a negyedik fordulóban is kikapott.

Az őszi idényt követően, pedig többségében otthon játszott, csak a harmadik helyen állt a Nemesgörzsöny, amelyet a Vanyola és a Bakonytamási alakulata előzött meg a tabellán.

A folytatásban a Bakonytamásinak sikerült visszavágni az első félévben elszenvedett vereségért, a Vaszar azonban ismét jobbnak bizonyult. Ezt követően viszont három nagyon fontos meccset nyertek meg a nemesgörzsönyiek, akik sorrendben a Csót, a Somló és a Vanyola otthonában is jobbak voltak (ebben a szakaszban még gólt sem kapott az együttes). Innen már nem nagyon volt kérdés, a listavezetőnek csak arra kellett figyelnie, hogy hozza a kötelezőket.

A nemesgörzsönyi csapat (a labdával elöl Szabó Attila) remek tavaszt produkált és megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki címet
Fotó: Penovác Károly

Sikerült, a Somló hiába tapadt, a Görzsöny már nem hibázott és bajnok lett. Az őszi első Vanyola még a dobogóról is lecsúszott, negyedik lett, a bajnokot oda-vissza verő vaszariak sorsát (illetve ezüstérmét) pedig a Somló elleni hazai vereség pecsételte meg.

A pontvadászat az élcsapatok mögött is elég szorosan alakult. Egyedül a sereghajtó Csót SE maradt le, persze győzelem nélkül ez nem is csoda.

A megye III. északi csoportjának gólkirálya Pócza Attila lett, a nemesgörzsönyi támadó 26 alkalommal talált az ellenfelek hálójába.

A második helyen, mindössze egyetlen góllal lemaradva, a Bakonytamásit erősítő Tóth András végzett.

A harmadik a 19 alkalommal betaláló Polhammer Sándor (Mihályháza) lett.

További helyezések: 4. Varga Zoltán (Mihályháza) 17, 5. Molnár Máté (Vanyola) és Gyenge Dávid (Nemesgörzsöny) 14-14, 7. Deli Ádám és Karvas Bence (mindketten Bakonytamási) 13-13.

A megye III északi csoport tartalékbajnokságában a Vanyola győzött, meggyőző különbséggel. A 34 pontos bajnok mögött 28 egységgel a Malomsok, 27-el pedig a Vaszar zárt a dobogón. A további sorrend: 4. Nemesgörzsöny 26, 5. Csót 14, 6. Somló 14, 7. Mihályháza 8, 8. Adásztevel 7.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!