Foci

2015.05.18. 18:26

Futsal szétesett játékkal - Az esélytelenebb vendégek simán győztek

Veszprém – Szétesett, pontatlan játékot mutatott be az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfőn hazai pályán szenvedett meglepő, kiütéses vereséget.

Horváth Gábor

1. FCV–DFDSE
1:7 (1:2)

Veszprém, 350 néző. V.: Ábrahám, Vass. 1. Futsal Club Veszprém: Sárdi – Németh, Tar, Bánfalvi, Vas. Csere: Schmidmajer, Finta, Boromisza G., Boromisza D., Gulyás,, Bényi, László. Edző: Madarász János.
Dunaújváros: Rigó – Szente, Schrancz, Nagy A., Nagy R. Csere: Hegedűs, Ivacs, Cosmin, Huber, Safar, Aradi, Szabó. Edző: Baranyai Pál.

A sérült Tatai József nélkül állt fel a Veszprém, amelynek múlt heti, Haladástól elszenvedett veresége után halvány reménye maradt még a bajnoki bronzérem megszerzésére.



A bakonyi együttes a negyedik, a Dunaújváros a hatodik helyről várta az összecsapást. A meccs komoly hazai nyomással indult, Németh próbálkozott háromszor is.

A 6. percben aztán feltörte a reteszt az 1. FCV, Németh lőtte be középre a labdát, amely Szabóról pattant a vendégek kapujába, öngól, 1:0.A folytatásban sem változott a játék képe, többségében a veszprémieknél volt a játékszer.A 9. percben váratlanul egyenlített a Dunaújváros, Nagy Roland villant, Sárdi mellett is elhúzta a labdát és a hálóba helyezett, 1:1.

Sokszor bizony csak nézték, kék mezben balról: Gulyás, Sárdi kapus, Boromisza D., és Finta
Fotó: Penovác Károly

A 14. percben már a vendégek vezettek. Ivacs helyzet nélkül lőtt, a játékszer a kapufáról és Sárdi lábáról jutott a kapuba, öngól, 1:2.Boromisza D., majd Tar próbálkozott, majd előbbi a kapufát is eltalálta. A félidő hajrájában Sárdinak kellett védenie. Az állás nem változott a szünetig.

A 22. percben gyors kontra után ismét a vendégek találtak be, Safar fejezte be az akciót, 1:3.A 25. percben Vas egymás után kétszer szabálytalankodott, mindkettő sárga lapot ért, így a fiatal veszpréminek be is fejeződött a meccs.A 27. percben Safar helyezett a rövidbe, Sárdi „elaludt”, 1:4.

A 29. percben Schrancz növelte tovább a különbséget, Schmidmajer büntetőt védett, de a hatoson kívül ért kézzel a labdába, az ismétlésnél nem tudott hárítani, 1:5.A Veszprém vészkapussal játszott, pontatlanul a 32. percben Nagy R. lőtt az üres kapuba, 1:6. A 33. percben Cosmin nem kegyelmezett az egyre jobban széteső Veszprémnek, 1:7.

A folytatásban hiába próbálkoztak a hazaiak, nem sikerült szépíteniük.

Nagy szakadékban van az 1. FCV

Madarász János: – Nagy szakadékban vagyunk. Gratulálok az ellenfelünknek. Nem szabad lehorgasztani a fejünket, meg kell mutatni, hogy van tartásunk.

Baranyai Pál: – Nem volt ekkora különbség a két csapat között. Helyzetkihasználásban felülmúltuk a Veszprémet, amely a bajnokság egyik legjobb csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!