Foci

2015.05.31. 19:16

FC Ajka–Csákvár: Flúgos futam és horror hajrá

Ajka - Három gól is esett a véghajrában Ajkán a labdarúgó NB II zárófordulójában. A hazaiak bánkódhattak, a vendégek viszont megmenekültek a kieséstől.

Horváth Gábor

FC Ajka–Csákvár 3:4 (2:1)

Ajka, 400 néző. FC Ajka: Jánosa – Zsirai, Asztalos, Császár (Besztercei, 74.), Zámbó – Nagy, Gunther – Németh (Tulipán, 60.), Lattenstein, Szabó (Pál, 80.) – Sowunmi. Edző: Jákli Péter. Csákvár: Milinte – Bakos, Szalai, Buruc, Hajdú, Nyilasi (Molnár Cs., 46.), Kocsis, Domján, Horváth, Gajdos, Molnár T. (Mihály, 82.) Edző: Toldi Gábor.

A hét éve Ajkán szereplő Mihalecz Pétert búcsúztatták a meccs előtt. Álmosan kezdett az FC Ajka, a 14. percben Jánosa tétovázott egy beívelt labdára, Gajdos volt a szemfülesebb, átemelte felette a játékszert, amely a kapu ba oldalában landolt, 0:1. Huszonöt perc után kezdett éledezni a hazai csapat. A 33. percben jobb oldali ajkai támadásnál Németh beadását Sowunmi 12 méterről fejelte a jobb sarok irányába, a labda a kapufát érintve jutott a hálóba, 1:1. A félidő utolsó percében Sowunmi remek átadással ugratta ki Némethet, aki Milintét megelőzve a kapu közepébe helyezett, 2:1.

Az Ajka (zöldben Asztalos) nem mindennapi meccsen kapott ki. Fotó: Penovác Károly

Az 57. percben egy kapu elé lőtt labdánál Jánosa lábbal próbált szerelni, de Gajdos lábát találta el, a játékvezető 11-est ítélt, Jánosának pedig a piros lapot mutatta fel. A büntetőt az ajkai cserét követően Domján Tulipánt becsapva a bal alsó sarokba helyezte, 2:2.

Az emberelőnyben játszó vendégeknél volt természetesen a hátralévő időszakban többet a labda. Már úgy tűnt, hogy marad a pontosztozkodás, amikor a mérkőzés hajrájában felpörögtek az események. A 89. percben jobb oldali vendégszöglet után Szalai lőtt a bal alsóba, 2:3.

A középkezdést követő ajkai támadásnál Sowunmi továbbfejelt labdáját a csereként beállt Pál vágta a jobb alsó sarokba, 3:3. A bíró nagyon élvezhette a játékot, mert öt percet hosszabbított.

A 95. percben az ajkai csapat a felezővonalnál labdát vesztett, amiből a vendégek gyorsan törtek be a 16-oson belülre. A védők tétovázását kihasználva Horváth a kapu bal oldalába juttatta a labdát, megmentve ezzel csapatát a kieséstől, 3:4.

Jákli Péter: – Amit vállaltam, amikor a csapatot átvettem, azt teljesítettem. Jövőre is az NB II-ben játszunk. Egy hektikus meccsen kaptunk ki, sajnálom, hogy a vége így alakult.

Toldi Gábor: – Az idegek harca volt ez számunkra, a mennyből már a pokolban jártunk, de végül sikerült a győztes gólt megszerezni.

Játékosaim fantasztikusak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!