Foci

2015.04.23. 11:29

FAK kontra Öskü - Vetélytársak egymás ellen

Megyei körkép - Balatonfűzfőn játszák a foci megye I e hétvégi rangadóját, összecsap egymással az utolsó és az utolsó előtti, valamint a Péti MTE és a Csetény is közvetlen riválist fogad.

Horváth Gábor

FAK -Öskü

Kétségkívül a hétvége legnagyobb rangadója, hiszen két 44 pontos csapat, a harmadik helyen álló Fűzfői AK és a második Öskü FC feszül egymásnak.

Horváth Ferenc, a balatonfűzfőiek edzője: - Az Öskü régóta mumusunk, három éve nem tudtuk legyőzni őket. Rettentően jól felkészült és motivált csapatról van szó. Színvonalas, jó mérkőzést várok, amelyen természetesen nyerni szeretnénk. Higgyék el a játékosaim, hogy ilyen kevés munkával is oda lehet kerülni a legjobbak közé! A hit nagyon fontos, és ha többet edzenek, jobban odateszik magukat, akár még elsők is lehetnek. Ismerjük az ösküiek stílusát, gyors, sokat futó csapatról van szó. Játszunk egy jó meccset, szolgáljuk ki a közönséget! Hazai pályán be kell gyűjtenünk a három pontot.

Fekete István, az Öskü edzője: - Ismét nehéz meccs előtt állunk. A múlt héten jó iramú, sok helyzetet hozó találkozót játszottunk Devecserben (1:1, a szerkesztő). Borzasztó volt látni a kihagyott lehetőségeket, de ellenfelünk is hibázott, így igazságos eredmény született. Az ilyen erősségű csapatok ellen, mint például a Fűzfő, bravúr kell a sikerhez. A FAK stabil együttes, amely nagyon kevés gólt kap. Sok múlik majd játékosaim hozzáállásán.

A Palotának (fehérben Weibel Dávid) lenne min javítania, ám az éllovas otthonában nehéz lesz
Fotó: Penovác Károly

Balatonalmádi (13.) -Peremarton (14.): Egy helyezés, ám tíz pont a különbség. Meglepetés lenne, ha az idegenben nem túl acélos peremartoniak pontot rabolnának a jó formában lévő Balatonalmáditól.

Pét MTE (6.) -Gyulafirátót (5.): Ez is rangadó. A pétfürdőiek két vesztes derbi után állnak, a szintén nehéz sorsolással rendelkező Rátót pedig már az első tavaszi forduló óta nem nyert.

Alsóörs (8.)- Tapolca (11.): Hazai pályán nincsenek nagy gondjai az Alsóörsnek, amely előző három meccsét behúzta otthon. A Tapolca az utóbbi három fordulóban mindössze két pontot gyűjtött.

Csetény (7.) -Ajka Kristály (9.): Két hasonló erősségű csapat találkozója. A Csetény nyert legutóbb, ez a Kristálynak az előző két körben nem sikerült.

Sümeg (15.) -Herend (16.): Az alsóházi derbin bármi előfordulhat. Mindkét csapat maximálisan elszántsággal és bizonyítási vággyal lép majd pályára.

Úrkút (1.)- Várpalota (10.): A papírforma alapján a vendégeknek nem sok a keresnivalójuk a címvédőnél. Idegenben idén még nem tudott nyerni a VBSK, hét közben ráadásul beleszaladt egy kiütésbe a Devecser ellen. Az Úrkút két siker után áll.

Ugod (12.) -Devecser (4.): Az esélyek abszolút a vendégek mellett szólnak, de az Ugod képes lehet megnehezíteni vetélytársa dolgát, sőt, pontot, pontokat is szerezhet.

Négy meccs szombaton és vasárnap

Egyenlő megoszlásban négy-négy mérkőzést rendeznek szombaton és vasárnap a labdarúgó megyei első osztály 24. fordulójában. Az Almádi, a Fűzfő, a Péti MTE és az Alsóörs holnap fogadja vendégét, a többi párosítás vasárnap lesz. A kezdősi időpont 16 óra (kivétel: Almádi PSE, 14.00)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!