Foci

2015.09.28. 18:02

Egy félidő izgalom: szünet után egy másik Veszprém lépett pályára

Veszprém - Csak az első félidő volt izgalmas a Veszprém hétfő esti NB I-es futsalmeccsén. A második játékrészben beindult a hazai henger.

Horváth Gábor

1. FCV-Rubeola

5:1 (1:1)

Veszprém, 350 néző. V.: Ábrahám, Vass. 1. Futsal Club Veszprém: Sárdi - Finta, Boromisza D., Bognár, Gulyás. Csere: Spandler, Németh, Tar, Püspök, Vas, László. Edző: Madarász János. Rubeola FC Csömör: Horváth - Jenei, Varga, Józsa, Pirik. Csere: Husz, Gyárfás, Viz, Miletics, Nagy, Maruzsi. Játékos-edző: Jenei Ottó.

A hazaiaknál Tatai és Bánfalvi sérülés, Boromisza Gábor eltiltás miatt hiányzott.

A veszprémiek rögtön az elején magukhoz ragadták az irányítást és domináltak. Vas, majd Tar próbálkozott, de nem sikerült bevenni a Csömör kapuját.

A másik oldalon viszont váratlanul gól született, a 8. percben gyors ellentámadás után egy jobboldali beadás Gulyás lábáról pattant a hálóba, öngól, 0:1.

Nem sokkal később Vas került ígéretes helyzetbe, de az akció elakadt, majd Horváth kapus védett nagyot. A válogatott Németh is próbálkozott, nem sokkal csavart a bal felső fölé. Beszorultak a vendégek, de jól állták a rohamokat.

Egészen a 17. percig, amikor egy lepattanót Vas helyezett a kapus hasa alatt a hálóba, 1:1.

Az 1. Futsal Club Veszprém (kék mezben Németh Péter) szezonbeli második meccsét megnyerte
Fotó: Penovác Károly

A folytatásban Püspök próbálkozott kétszer, az első lövés alig ment mellé, a másikat Horváth védte. Az utolsó percben Sárdinak is játékba kellett avatkoznia, önfeláldozóan vetődött ki, és hárított. A félidő végét jelző dudaszó pillanatában Tar közeli lövését védte nagy bravúrral Horváth.

A folytatásban nem kellett sok a bakonyiak vezető találatához. A 24. percben Németh passzát Tar helyezte a kapuba, 2:1.

A 25. percben Tar megismételte a mozdulatot, ezúttal Vas átadásából talált be, 3:1.

Nem sokkal később a vendégek is eljutottak a kapuig, de aztán mégis az ő hálójuk zördült ismét. A 28. percben Gulyás volt eredményes, 4:1.

A Csömör nem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez, támadásban szinte semmit, nagy fölényben voltak a hazaiak.

A 35. percben Püspök szép lőtt passza Vast találta meg, aki közelről nem hibázott, 5:1.

A hajrában a Csömörnek is akadt néhány lehetősége, a Veszprémnek ennél sokkal több, de több gól már nem esett.

Gyenge első, jó második félidő

Madarász János: - Az első félidőben azt hittem, hogy egy NB II-es csapat edzője vagyok. A második játékrész elfogadhatóbb volt, összességében ezzel a teljesítménnyel egy jobb csapat ellen kevés az esélyünk.

Nagy Zoltán: - Jó első félidőt produkáltunk, sikerült megfelelően kezdenünk. A szünet után kidomborodott ellenfelünk nagyobb rutinja. Fiatal játékosaink egyelőre nincsenek még ehhez a szinthez szokva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!