Foci

2015.08.27. 16:20

FC Ajka: csakis a győzelem!

Ajka - Vízválasztó mérkőzés előtt áll az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata, amely három vereség után próbál meg ismét gólokat és pontokat szerezni.

Horváth Gábor

Az ajkaiak győzelemmel kezdték a 2015/2016-os idényt, de az utóbbi három bajnokijukon nem szereztek pontot, sőt, gólt sem lőttek.

Szolnokon 2:0-ra, majd hazai pályán a Csákvártól 1:0-ra, a Gyirmóttól pedig 3:0-ra kaptak ki.

Most ismét hazai pályán szerepel a Veszprém megyei alakulat, az ötödik fordulóban a Szeged lesz az ajkaiak vendége.

- Szombaton úgy kell kimennünk a pályára, hogy nem lehet más az eredmény, csak a mi győzelmünk - jelentette ki Jákli Péter vezetőedző, aki hozzátette: csapata játékával nem volt gond az előző három körben, a helyzetkihasználással annál inkább. Az FC Ajka hiába dolgozta ki lehetőségeit, mind kihagyta azokat.

Elszántan, motiváltan, céltudatosan. Az ajkaiaknak nagy szükségük lenne a győzelemre a következő bajnoki összecsapáson
Fotó: Penovác Károly

A szakember szerint a Gyirmót kiemelkedik a mezőnyből, együttese sokáig partiban volt az éllovassal, csak a második, 72. percben bekapott gól után adta meg magát, a Csákvár elleni vereség azonban problémás.

Így, vagy úgy, a Szeged ellen mindenképpen szüksége van a három pontra az együttesnek.

- Az emberek sokan azt gondolják, a Szegedet simán legyőzzük, de az az igazság, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A Tisza-partiak jó csapatot alkotnak, amely alig változott tavaly óta. Masszívak, egységesek és összeszedettek. Nagyon fontos lesz a motiváció, céltudatosan és elszántan kell pályára lépnünk fogalmazott Jákli Péter. Az FC Ajka -Szeged találkozó szombaton 19 órakor kezdődik.

A hazaiaknál sérülés miatt Zámbó Bence és Pál Dávid játéka kérdőjeles.

Legutóbb az ajkai együttes nyert

Az FC Ajka három ponttal a 12. az NB II-es tabellán, a következő ellenfél Szeged pedig a 11., a Tisza-partiak egy meccsel kevesebbet játszva négy potot szereztek. A Szeged tavaly a hetedik helyen zárta a szezont. A két csapat egymással szembeni mérlege egál volt, ősszel a Szeged, tavasszal az Ajka győzött 1:0 arányban a másik ellen.

Az FC Ajkánál két labdarúgó játéka kérdéses
a szombati mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!