Foci

2015.08.20. 12:20

Bravúrra készülnek: Villanyfényes meccsen fogadják a Gyirmótot

Ajka - A bajnoki címre is esélyes Gyirmótot fogadja szombaton 19 órai kezdettel az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Négy éves nyeretlenséget szeretnének megtörni Jákli Péter tanítványai.

B. Virág Rita

Az FC Ajka jól kezdte a bajnokságot, hazai pályán 3:1-re legyőzte a Sopront, azonban ezt követően nem tudott pontot szerezni. Előbb kikapott Szolnokon (2:0), majd hazai pályán szenvedett vereséget a Csákvártól (0:1).

– Az első félidővel kifejezetten elégedett voltam, hiszen nagy nyomás alá helyeztük a Csákvárt. Sajnos hiába dolgoztuk ki sorra a helyzeteket, egyet sem tudtunk értékesíteni. A szünetben azt kértem a srácoktól, folytassák ezt a játékot, és inkább a baloldalon erőltessük a támadásokat, Major fizikai erejét kihasználva. Ez végül nem valósult meg, inkább középen erőlködtünk, de egyre türelmetlenebbé váltunk, aztán jött a csákvári gól – összegzett Jákli Péter, az FC Ajka mestere.

Az ajkaiak (zöld felsőben Vittman) szeretnék kiköszörülni a csorbát, de a Gyirmót nehéz rivális. Fotó: Penovác Károly

Hozzátette, videón visszanézték a meccset és a gól előtt Zámbóval szabálytalankodtak, amit a játékvezető nem fújt le. A tréner megjegyezte, ezzel nem a csapatát akarja felmenteni, de ez tény.

A gyenge helyzetkihasználás miatt Jákli edző egész héten a kapu előtti szituációkat gyakoroltatta a társasággal, remélve, a Gyirmót ellen eredményesebbek lehetnek.

– A Gyirmóttal szemben négy éve nem tudtunk nyerni. Szeretnénk véget venni ennek a rossz szériának, ehhez azonban nemcsak a kapu előtt kell erélyesebben fociznunk. Néhány játékostól többet várok hozzáállásban, akaratban, agresszivitásban – fogalmazott a szakvezető.

Jákli Péter elmondta még, igen jól ismeri egymást a két csapat, a felkészülési időszakban is találkoztak.

– A jelenleg harmadik helyen álló Gyirmót legnagyobb erénye, hogy minden poszton olyan egyéniségeket tud bevetni, akik akár egymaguk képesek eldönteni egy-egy összecsapást. Csak néhány nevet megemlítve, itt focizik Völgyi, Balogh B., vagy a két évvel ezelőtti NB I-es gólkirály Simon Attila is. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltett kézzel lépünk pályára. Sőt, úgy gondolom, ismét hangulatos, villanyfényes meccs vár ránk, ahol kárpótolhatjuk szurkolóinkat és magunkat is a múlt heti fiaskó miatt. Pontszerzésben gondolkodunk, és bravúrra törekszünk – fogalmazott az edző.

A múlt heti, Csákvár elleni összeállításhoz képest kisebb változások biztosan lesznek az ajkai kezdő tizenegyben, de Jákli Péter edző erről csak a pénteki edzés után dönt.

Három társaság még pont nélküli

A labdarúgó NB II-ben eddig három csapat még egyetlen pontot sem tudott szerezni. Három fiaskó virít a Sopron, a Vác és a Soroksár neve mellett is. A Kisvárda, az FC ajka és a Dunaújváros eddig egyszer tudott nyerni, tehát három pontosak.Meglepetésre a Csákvár és a Szolnok viszont még hibátlan, mindhárom fordulót sikerrel vívta meg (9-9 pontos), s a Gyirmót, valamint a Mezőkövesd sem kapott még ki, igaz utóbbiak két sikerük mellé egy döntetlent gyűjtöttek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!