Foci

2015.11.26. 14:02

Az őszi utolsó forduló: a feljutásról álmodó ZTE-t fogadja az Ajka

Ajka – Bravúrra lesz szüksége az FC Ajka NB II-es labdarúgó-együttesének a feljutásban reménykedő Zalaegerszegi TE ellen. Az ősz utolsó fordulója jön.

B. Virág Rita

Az FC Ajka számára nem úgy sikerült az utolsó három forduló, ahogy azt előzetesen várni lehetett, s Jákli Péter legénysége vissza is csúszott a tabellán a 14. helyre. A legnagyobb gond ezzel az, hogy jelenleg a kiesőzónában áll az ajkai gárda 16 ponttal, amit mindenképpen szeretett volna elkerülni. Igaz, mindössze három egység választja el a középmezőnyt jelentő nyolcadik helyezéstől, vagyis egy bravúrral akár fel is zárkózhatna.

A baj csak az, hogy a javításra nem sok lehetőség maradt, mert csupán egyetlen forduló maradt az őszi idényből, s ott a jelenleg feljutásra esélyes s most a harmadik pozíciót elfoglaló Zalaegerszeg lesz az ajkaiak vendége.

Az egykor stabilan az élvonalban szereplő ZTE eddig hét győzelmet, három döntetlent és négy vereséget gyűjtött. Kikapott Mezőkövesden, Siófokon, Csákváron és Szegeden is, vagyis egyáltalán nem verhetetlennek tűnő társaság. Az NB I-es tagságra való remény azonban plusz motivációt jelenthet Csank János jó képességű csapatának.

Az FC Ajkának (jobbra Zsirai Martin) bravúrra lenne szüksége, hogy feljebb léphessen a tabellán
Fotó: Penovác Károly

– A Dunaújvárostól és a Váctól elszenvedett fiaskók után kényszerhelyzetbe kerültünk legutóbb, a Balmazújváros ellen. Az alsóházi rangadón nagy szükségünk lett volna a három pontra. Sajnos a végén hiába adódtak nekünk nagyobb helyzeteink, szokás szerint nem tudtunk élni velük. Sem a játék képével, sem az 1:1-es eredménnyel nem lehetek elégedett – összegzett Jákli Péter, az FC Ajka szakvezetője.

A tréner elmondta, szombaton a ZTE ellen még nehezebb dolguk lesz tanítványainak.

– Vendégünk egy esetleges sikerrel felléphet a feljutást érő második helyre. Gondolom, ez a helyzet inkább ösztönzi a játékosokat, mintsem hátráltatná. Nekünk azonban szaporodtak a gondjaink, hiszen a Balmazújváros ellen részleges szalagszakadást szenvedett Lattenstein, aki így hosszú időre kidőlt.

Három kulcsember is kisárgult

Az ajkaiak Lattenstein mellett nem számíthatnak a szintén sérült Kovács Gergőre sem. Az különös gondot jelent, hogy Pákai Gergő, Gunther Zsolt és Major Norbert pedig kisárgult, így a három alapembert is nélkülözni kénytelen az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!