Foci

2015.05.29. 13:18

Az Ajka ejthetiki a Csákvárt

Ajka – A kiesés elől menekülő Csákvárt fogadja az Ajka a labdarúgó NB II zárókörében. Érdekesség, hogy elméletben még Veszprém megyeiek is búcsúzhatnak.

Horváth Gábor

Utóbbihoz persze minimum „földrengésre” – pontosabban siófoki, balmazújváros és soroksári győzelem mellett az FC Ajka hatgólos vereségére – volna szükség. A Csákvár viszont biztosan búcsúzik az NB II-től, ha nem szerez pontot.– Nekünk az a célunk, hogy győzzünk, így is állunk neki a találkozónak – reagált érdeklődésünkre Jákli Péter, az ajkaiak szakvezetője, aki hozzátette: ha a kilenceidk, vagy a tizedik helyen végezne a csapat, azzal elérnénk előzetes célkitűzésüket.Nem lenne rossz eredmény, főképp annak fényében, hogy az FC Ajka nemrég még a bennmaradásért küzdött. Az együttes Jákli Péter irányításával (a korábbi pályaedző Zoran Kuntictól vette át március végén a társaságot) megrázta magát, mind a négy hazai meccsét megnyerte és idegenben is tudott pontokat gyűjtögetni.

Jákli Péter hangsúlyozta a hazai találkozók fontosságát és azt, hogy a legtöbb esetben sikerült már a meccsek elején betalálni, ami természetesen az ő malmukra hajtotta a vizet. Az Ajka és a Csákvár vasárnap 18 órai kezdettel lép pályára, őszi találkozójuk 2:2-es döntetlent hozott.

– Ami a támadókat és a középpályásokat illeti, ellenfelünk nem áll rosszul, a védelemben azonban akadnak hiányosságai. Igyekszünk ezeket kihasználni és győzelemmel búcsúzni a szezontól – tette hozzá az edző. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!