Foci

2016.04.12. 13:04

Artner mégis marad!

Ajka – Mégsem lesz új edző az FC Ajkánál. Az NB II-es labdarúgócsapat Artner Tamással kísérli meg teljesíteni az óriási feladatot.

Székely Tibor múlt heti lemondása után Artner Tamás szakmai igazgató ült le az FC Ajka kispadjára a Soroksár elleni mérkőzésen, amelyen 1:0-ás vereséget szenvedett a Veszprém megyei csapat.

Akkor még úgy volt, hogy a szakember csak azt az egy találkozót vállalja, kisegíti a klubot, amíg a vezetőség új edzőt nem talál.

A helyzet aztán változott, eldőlt, hogy Artner Tamás mégis marad – a hírt Kaibás Dezső, az egyesület elnöke közölte a Naplóval.

- Miután Székely Tibor távozott, azt szerettük volna, hogy Artner Tamás vegye át a csapatot. Most leültünk Tamással és megbeszéltük, hogy együtt csináljuk végig a hátralévő nyolc meccset. Közös célunk, hogy a következő szezonban is NB II-es együttes legyen Ajkán – fogalmazott Kaibás Dezső, aki megjegyezte: lettek volna jelentkezők a kispadra, de egy sem akadt olyan, akire a vezetőség és Tamás nyugodt szívvel bízta volna rá a csapatot.

A tavaszi szezonban Artner Tamás írányítja az ajkai csapatot, nem lesz könnyű dolga
Fotó: archív

- A három hónapos közös munka és a szakmai tudás miatt is úgy éreztük, hogy ez a helyes döntés. A játékosok szintén partnerek voltak ebben, ők is maradásra biztatták a Tamást – mondta a klubvezető.

Az FC Ajka pillanatnyilag sereghajtó a második vonalban, tavasszal mindössze két pontot szerzett a gárda, amelynek lemaradása három egység az utolsó előtti Szigetszentmiklós, és öt a 14. helyezett Dunaújváros mögött.

- Nagyon szeretnénk biztos bennmaradók lenni, s nem számolgatni, reménykedni, de ehhez meccseket kell nyerni. A hátralévő nyolc találkozóból négyet-ötöt meg kell nyernünk. Az első „hatpontos” mérkőzést elveszítettük, de most megint olyan ellenfelek jönnek, akiket le kellene győznünk – hangsúlyozta a Kaibás Dezső.

Az FC Ajka szombat este (kezdés: 19.00) a Siófok otthonában lép pályára.

 

Két súlyos sérült

Nem könnyíti meg a bennmaradásért vívott küzdelemben az FC Ajka dolgát az, hogy a múlt heti bajnokin ketten is súlyosabb sérülést szenvedtek. Stieber András porcproblémája és Gőcze Gergő izomszakadása mindkét játékos esetében legalább egymeccses kihagyást jelent. A régóta maródi Pavlitzky Balázs talán az utolsó öt találkozóra bevethető állapotban lesz, Kollega Krisztián kiújuló combsérülése viszont úgy tűnik, nem olyan veszélyes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!