Foci

2015.11.19. 16:01

Amikor a tréner is stoplist húz...

Megyei körkép - Egyre több edző kénytelen hétről hétre újra felhúzni a stoplist a foci megyei első osztályban. A következő fordulóról az egyik (saját maga által) reaktivált szakvezetővel beszélgettünk. Beharangozó.

Horváth Gábor

Lajtai Roland az elmúlt időszakban többször is kezdő volt saját csapatában. A tapolcaiak edzője a múlt héten ráadásul győztes gólt szerzett, együttese 1:0-ra verte idegenben a Dudart.

A TIAC tavalyi önmagához képest egy sokkal jobb, egységesebb társaság benyomását kelti. Ezt a szakvezető is megerősítette.

- Mindenképpen előreléptünk, sok helyzetet dolgozunk ki, jobbak az eredmények, de az az igazság, hogy elöl és hátul is sokszor hibázunk döntő pillanatokban. Leginkább ez az oka annak, hogy nem tartunk még előrébb - nyilatkozta a Naplónak Lajtai Roland.

A 12. Tapolca a következő fordulóban az ötödik helyen álló Devecsert fogadja.

A kék mezes Tapolca sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, de még bőven akad munka. A csapat holnap a Devecsert látja vendégül
Fotó: Penovác Károly

- Háromesélyes a meccs. Mi két győztes találkozó után állunk, így megfelelő önbizalommal tudtunk készülni, a három pontra hajtunk - fogalmazott a tapolcai edző, akinek a véleményét a többi találkozóval kapcsolatban is kikértük.

Fűzfői AK (16.)- Ajka Kristály (6.): A FAK idén valamiért gyengélkedik, azonban a hazai környezet nekik nagy előny, az ő sikerüket tippelem.

Peremarton SC-Berhida (18.) Úrkút SK (2.): A Peremartonnak egy győzelme van, ellenünk. Akkor úgy gondoltam, jó csapatuk lesz a szezonban, de nem így történt. Az úrkúti együttes jó elegye az idősebbeknek és a fiataloknak, szép focit játszik, a hazaiaknak nincs sok sanszuk.

Herend (17.) -Gyulafirátót SE (11.): A Herendtől kikaptunk, erősödött a csapatuk. A Gyulafirátót remek támadófutballra képes, nem is értem, mit keresnek a 11. helyen. Szerintem vendégsikert hoz a meccs.

Pápai Perutz FC (3.)- Péti MTE (10.): A Pápa nem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint a Veszprém, de jól áll a bajnokságban. A Pét évek óta meghatározó tagja a mezőnynek. Ikszes találkozót várok.

Balatonalmádi SE (7.) -Dudar SE (13.): Az Almá- di az egyik legszebben játszó együttes a bajnokságban, míg a Dudar hullámvölgyben van, szerintem a hazaiak nyernek.

Sümeg VSE (14.)- Várpalotai BSK (9.): A VBSK jó csapat, de a Sümegnek nagyon kell a három pont, és szerintem hazai pályán hozzák is a meccset. Bevallom, szurkolok is volt csapattársam, Lázár Szilveszter alakulatának.

Veszprém (1.) -Öskü FC (4.): A veszprémi körülmények kiemelkednek a mezőnyből, az éllovas sokat edz, jó erőben van, jól játszik. Az Öskü remek csapat, de nincs sok esélye, ahogyan senkinek sem a megyeszékhelyen.

Ugod SE (8.) -Csetény SE (15.): Na, ez az a meccs, amelyre szívesen elmennék! Ugodon remek a pálya, kiváló a hangulat. A hazaiak védelme szervezett, a Csetény pedig egy igazi támadó felfogású együttes. Ők az a csapat, amely képes egy meccs alatt 15 százszázalékos gólhelyzetet kialakítani, s akár az összeset kihagyni.

A FAK–Kristály találkozót közvetítik

A MLSZ Veszprém megyei igazgatósága a 15. fordulóban a FAK Kristály találkozót közvetíti élőben az interneten. A fűzfői meccs a tapolcai, a peremartoni és a herendi bajnokikhoz hasonlóan szombaton 13 órakor kezdődik. A Perutz FC -Péti MTE 15 órakor rajtol, a többi párosítás vasárnap (13.00) lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!