Foci

2015.07.14. 16:58

A Videoton II frissebb volt - A tizenegyest hibázó Ajka alulmaradt az edzőmérkőzésen

Ajka - A székesfehérváriakat fogadta felkészülési találkozón az FC Ajka NB II-es labdarógócsapata kedden.

Horváth Gábor

FC Ajka -Videoton II

1:2 (0:2)

Ajka, 100 néző. V.: Baranyai. FC Ajka: Czirjék Pál (Zsirai), Pákai (Nagy), Császár, Zámbó - Horváth, Kovács G. - Pavlitzky (Beszterczei), Lattenstein, Major - Wittmann (Sowunmi). Edző: Jákli Péter.

Videoton II: Pajovic - Baksa, Dobsa, Gulyás, Király, Kiprich, Ács, Büki, Paudits, Havasi, Géresi. Csereként beállt: Dzelizi, Babinyecz, Varga, Babolek, Vallijos, Vincze, Valkovszki. Edző: Disztl László.

Az NB III-as Videoton II szerzett vezetést a felkészülési találkozón.

A 11. percben egy védők mögé belőtt labdára Paudits lecsapott és a tétovázó kapust kicselezve helyezett a hálóba, 0:1.

A 22. percben tovább nőtt az előny. Baloldali vendégszöglet után Gulyás közvetlen közelről fejelt a kapu bal oldalába, 0:2.

A Balatonfüred elleni szombati győzelem után ezúttal alulmaradt felkészülési találkozón az FC Ajka, amely a másodosztályú rajtra készül gőzerővel. Legközelebb a Mezőkövesd lesz az ellenfél
Fotó: Penovác Károly

A 62. percben jobboldali beadás után Major egy szép csellel becsapta védőjét és az ötös sarkáról a bal alsóba lőtt, 1:2.

A 64. percben jöhetett volna az egyenlítés, Lattensteint buktatták a 16-oson belül, 11-es. A sértett jobb alsó sarokba helyezett büntetőjét Pajovic remek vetődéssel hárította.

A délelőtti edzést követően játszotta ezt a felkészülési mérkőzést az FC Ajka. A vendégek, főleg az első félidőben, sokkal frissebbek, gyorsabbak voltak, mint a hazaiak. Egy óra elteltével került fölénybe az FC Ajka, de Major szépítő gólján kívül még 11-esből sem tudott az együttes a hálóba találni.

Elsősorban az ajkaiak támadójátéka hagyott kívánnivalót maga után.

Az FC Ajka a szintén másodosztályú Mezőkövesd ellen folytatja a nyári edzőmeccsek sorát. A csütörtöki találkozót Bükön rendezik 16 órától. Szombaton a Ferencváros másodikszámú csapata lesz az ajkaiak ellenfele. A meccset Balatonfüreden játsszák.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!