Foci

2015.06.15. 11:08

A megyei I.-ben indul az újonnan alakuló veszprémi focicsapat

Most már biztossá vált, hogy az Alsóörsi SE jogán a megyei I. osztályban indul az újonnan alakuló veszprémi focicsapat.

B. Virág Rita

Szabó Péter, a csapatot működtető kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, napról, napra egyre jobban körvonalazódik az új csapat. Ugyan még nem kezdődött el az átigazolási szezon, ám már több labdarúgóval felvették a kapcsolatot és szóban néhánnyal már meg is állapodtak.

Az már kijelenthető, hogy a szakmai munkát Rugovics Vendel irányítja, segítője pedig Kozma Csaba lesz.

– Azért esett rá a választásunk, mert mindketten nagyon jól ismerik a veszprémi utánpótlást, a helyi kötődésű fiatalokat. Ebből is kitűnik, számunkra most a legfontosabb, hogy veszprémi és környékbeli fiatalokkal töltsük fel a keretet. Persze lesz a csapatunkban néhány idősebb, rutinosabb futballista, ám ők is helyiek, idevalósiak – magyarázta az ügyvezető.

Ahogy az elődöknek is, úgy az újonnan alakult csapatnak is a stadion lesz az otthona, itt játssza majd a bajnokikat
Fotó: Archív/Zwicker Tamás

Szabó Péter kijelentette, már az első évben megcélozzák a feljutást, bár a megyei bajnokságot nem könnyű megnyerni. A jövő évi költségvetést is úgy tervezték, hogy akkor már az NB III-ban szerepel a Veszprém.

– Fontos, hogy milyen gyorsan tudjuk a sok fiatalt beépíteni, kialakítani a játékrendszerünket. Nem kötelező a feljutás, de szeretnénk mielőbb elérni – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!