Foci

2016.02.10. 11:19

A fél Újváros Ajkára költözött

Ajka – Kilenc játékos érkezett, egyelőre kilencen távoztak az FC Ajkától, amely a tavaszi folytatásban többre vágyik, mint a bennmaradás kiharcolása. A keret kész, az átigazolási határidő kedd éjfélkor lejárt.

Horváth Gábor

A labdarúgó NB II tabellájának tizennegyedik helyén telelő FC Ajka elsősorban Dunaújvárosból erősített a bajnoki szünetben. Kezdésként a szakmai vezetés költözött át a bakonyiakhoz, Artner Tamás szakmai igazgató, Székely Tibor vezetőedző lett a Veszprém megyeieknél. Őket öt játékos követte a komoly anyagi problémákkal küszködő és tavasszal elsősorban fiatalokat szerepeltető Duna-parti klubból.

- Az új edzői stáb szakmai tudása, elismertsége és ismertsége határozta meg az erősítéseinket, nélkül nem tudtunk volna ilyen játékosokat igazolni – nyilatkozta a Naplónak Kaibás Dezső.

A ajkai egyesület ügyvezetője kijelentette: erősödött a keret. - Az edzőmeccseken egy igazi játszó csapatot láttunk, bízom benne, hogy eredményesek leszünk, s a közönségnek többet tudtunk adni annál, amit az elmúlt időszakban mutattunk. Ez az együttes a játék mellett akaratban, mentálisan is egységesebb képet mutat, remélem, hogy a folytatásban még inkább összekovácsolódik és mindez a bajnoki teljesítményen is meglátszik. Úgy néz ki, hogy tavasszal 6-8 mérkőzést kell nyernünk ahhoz, hogy nyugodtak legyünk – fogalmazott Kaibás Dezső, aki hozzátette: véleménye szerint a csapat többre is képes, de az elsődleges az, hogy a biztos bennmaradás meglegyen. Ezen túl természetesen minél előkelőbb helyen, lehetőleg az első tízben zárnának az ajkaiak.

A felkészülés január eleji kezdete óta alaposan átalakult az ajkai játékoskeret
Fotó: Penovác Károly

- Az első három találkozó után látszik majd, hogy állunk. Nehéz rajt áll előttünk, Sopronba és Csákvárra utazunk, a kettő között pedig a Szolnokot fogadjuk, de a többi meccs sem ígérkezik könnyűnek. Ezen a tavaszon minden gólnak, helyzetnek, mozdulatnak jelentősége lesz – hangsúlyozta a klubvezető.

Az FC Ajka a dunaújvárosiaktól Czár Richárdot, Csehi Tamást, Melczer Vilmost, Petneházi Márkot, és Sóron Tibort igazolta le, Fodor Marcell és Szöllősi Ferenc Zalaegerszegről érkezett, Hajba Tamás a Gyirmót FC Győrtől, Kollega Krisztián pedig a Szigetszentmiklósi TK-tól tette át székhelyét.

Ami a távozókat illeti, Gunther Zsolt csaknem tíz év után hagyja el az ajkai együttest, beszámoltunk róla, valószínűleg két új klubja lesz: a megye I-es VLS Veszprémben és a futsal NB I-es 1. FC Veszprémben is szerepel majd. Rajta kívül Besztercei Attila (?), Sándor István (Soroksár), Czirjék Zoltán (Vác), Olasz Dénes (?), Pesti Dávid (Újbuda), Kovács Dániel (Jászberény), Császár Attila (valószínűleg Balatonfüred), valamint az amatőr státuszú Merk Milán (külföld) igazol el.

Vittman Ádám és Nagy Bálint hosszú ideje sérült, előbbivel valószínűleg szintén szerződést bont a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!