Foci

2011.12.12. 19:36

A legjobb ősz volt

Ajka - Az elmúlt években fokozatosan növelte őszi pontjai számát a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában az FC Ajka. A két évvel ezelőtti 24 után tavaly 25 következett, az idén pedig a 26-os szám a nyerő.

zaol.hu

A csapat ezzel az azonos pontszámú Tatabányával a negyedik, ötödik helyen telelhet. A hét győzelem mellett öt döntetlen gyarapította a pontok számát, a 24 lőtt gól mellé pedig a mezőny második legkevesebb találatát kapták: tizenhetet.

A góllövőlistán Mihalecz Péter a harmadik helyen áll, neve mellett a nyolcas szám áll, de Subicz Gábor és Gaál Bálint is négy-négy alkalommal "beköszönt" az ellenfeleknek.
 
- Rutinos játékosaink közül néhányan elmentek, helyükre alacsonyabb osztályból igazoltunk fiatalokat - összegezte a nyári eseményeket Artner Tamás vezetőedző. - A célunk a legjobb nyolc közötti hely elérése volt, ezt bőven teljesítettük. Ebben része volt a remek felkészülésnek és annak, hogy kitűnő ellenfelekkel és jó körülmények között gyakorolhattunk. Az új fiúk pedig hamar beilleszkedtek.

- Az első öt fordulóban egyet hibáztak.
 
- Pazarul rajtoltunk, hiszen a Gyirmótot, Veszprémet, Dunaújvárost és az MTK-t is legyőztük. Tehát két bajnokesélyest is kétvállra fektettünk, miközben a veszprémi sikert különösen nagy bravúrnak tartom.

- Következett az elkerülhetetlen hullámvölgy.
 
- Így igaz, négy találkozó nyerés nélkül. Két döntetlen mellett, kétszer is kikaptunk. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy ebben a szakaszban sem játszottunk rosszul, csak a góllövéssel akadtak gondjaink.

- A nyeretlenséget veretlenség követte.
 
- Hat meccs, három döntetlen és három siker. Felépült Mihalecz Péter, ami sokat jelentett számunkra. Összességében idegenben is pozitív a mérlegünk, de a négy hazai döntetlen bántó egy kicsit.

- Nézzük soronként a teljesítményeket.
 
- Hátul maximálisan jót nyújtott Jánosa, Subicz, Pákai, és Pothárn, illetve Gunther. Velük, Kovács Zs-vel és Kovács Sz-el kiegészülve tökéletesen elégedett voltam. Középpályán sok ügyes játékosunk van, de meghatározóvá egyikőjük sem tudta kinőni magát. Ide szeretnénk egy jó labdarúgót igazolni. Meg kell jegyeznem, hosszú évek után kimagaslóan focizott Szabó Levente. Elől Mihaleczre panasz nem lehet, Gaál is megtette a magáét, Majortól, Witmanntól viszont többet vártam.

- A téli szünetben lehet javítani, bővíteni a keretet.
 
- Ezt nem tervezzük. Két támadó szellemű játékost szeretnénk igazolni, míg a többieket természetesen megtartani. Szurkolóinknak, vezetőinknek, az önkormányzatnak köszönettel tartozunk. Január 16-án kezdjük a közös munkát.





A csapatkapitány is elégedett

Pákai Gergő elmondta, hogy a pontszám megfelelő, míg a helyezésre sem lehet panasz. A játékon mindig lehet javítani, ez igaz még az ilyen remek ősz utáni időszakra is. A kapitány örült, hogy sok fiatal kapott játéklehetőséget, ugyanakkor a csapat legnagyobb erényének tartja, hogy évek óta együtt játszanak. A siker egyik feltétele, hogy anyagilag sincsenek problémák, jó és biztos a klub mögötti háttér. A társulatra még az évzáró vacsora vár, majd a téli szünet és az ünnepek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!