Foci

2011.04.25. 17:02

Hármakat lőttek - A VFC megőrizte előnyét, az Ajkát beérték

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban az ajkaiak kevesen voltak, de a döntetlenhez mégis elegen, a veszprémiek viszont nagyszerű játékkal verték a Ferencváros II-t.

Munkatársainktól

Honvéd II-FC Ajka
3:3 (1:3)
Bozsik stadion, 50 néző. V.: Radványi (Varga, Pákai). Honvéd: Kunsági - Kincses, Bogdam, Sós, Varga - Lengyel, Tisza, Kovács Á., Nagy, Berki - Ruani. Edző: Lőrincz Emil. Ajka: Jánosa  Gyűrűsi, Sallér, Kovács Sz., Gunther - Szabó, Pothárn, Kottán, Hegyi - Gaál, Mihalecz. Edző: Artner Tamás.
 Csere: Sós helyett Madar 30., Gyűrűsi helyett Rácz 46., Kovács Á. helyett Vernes 60., Lengyel helyett Haruna73., Szabó helyett Pavliczky 82. perc.
 Gólszerző: Berki 5., Szabó 7., Mihalecz 24., Kottán 35., Ruani (11-es) 47., Tisza 77. perc.
 Sárga lap: Sallér 47., Gunther 57., Nagy 62., Tisza 90. perc.
Műfüves pályán játszottak a csapatok.

Az 5. percben Lengyel jobb oldali beadása tisztán találta Berkit, aki a kapu jobb oldalába helyezett, 1:0.
 A 7. percben Gunther jobb oldali szögletét Szabó fejjel juttatta a jobb sarokba, 1:1. Ezután Ruani hibázott nagy helyzetben, majd Kovács Sz. fejesét védte Kunsági. A 19. percben Berki, aztán Mihalecz lövése tévesztett célt.
 
A 24. percben Gaál átadása után Gyűrűsi 16 méterről lőtt kapura, Mihalecz az ötösön belepiszkált a labdába, amely a kapust megtévesztve vágódott a hálóba, 1:2. Nem sokkal később Gunther átadását Gaál rúgta kapura, a labda a felső lécről vágódott a mezőnybe.
 A 35. percben Gaált buktatták, a szabadrúgást Gun- ther lőtte kapu elé, Kottán a kapuba fejelt, 1:3.
 
A második játékrész is gyors góllal kezdődött. A 47. percben Sallér feleslegesen rántotta le Berkit a 16-oson belül. A büntetőt Ruani értékesítette, 2:3. Két perccel később Gunther fejjel veszélyeztetett, míg a másik oldalon Berki tette ugyanezt. A 62. percben Gunther szabadrúgását Kunsági a léc alól tolta ki. Többet birtokolták a labdát a hazaiak. A 75. percben Ruani lövését védte Jánosa.  A 77. percben szöglet után az ajkaiak nem tudtak felszabadítani, a labdát Tisza lőtte a kapuba, 3:3. A hátralévő időben Vernes és Gaál  növelhette volna a gólok számát, de kimaradtak a helyzetek.A sérülésektől alaposan megfogyatkozott ajkaiak (Horváth, Péter, Subicz, Pákai, illetve az eltiltott Major hiányzott) az első fél- időben jól használták ki lehetőségeiket, ám szünet után a gyors hazai gól feldobta a Honvéd tartalékait, akik nagy akarással egyenlítettek, igazságos pontosztozkodás.
 
Lőrincz Emil: - Az első félidőben komoly hátrányba kerültünk, de úgy érzem, a helyzeteket tekintve számunkra több volt ebben a mérkőzésben.
Artner Tamás: - Két stabil belső védőnk nélkül elégedett vagyok az eredménnyel.


VFC-Ferencváros II
3:1 (3:0)
Veszprém, 600 néző. V.: Pintér (Huszár, Király). Veszprém FC: Varga T.  Grósz, Hegedűs, Lang, Leitold - Finta, Garai, Molnár, Boromisza  Hevesi-Tóth, Alex. Edző: Vágó Attila. Ferencváros II: Jova - Papp, Antal, Varga B., Tóth - Fülöp, Vattai, Tóbiás, Vass - Pölöskei, Peszmeg. Edző: Lipcsei Péter.
 Csere: Finta helyett Tatai a 65., Garai helyett Zsömlye a 72., Boromisza helyett Szöllőskei a 77., ill. Vass helyett Kovács a 46., Antal helyett Holman a 82., Tóbiás helyett Szabó a 78. percben.
 Gól: Hevesi-Tóth a 13., a 33., Alex a 39., ill. Pölöskei az 56. percben.
 Sárga lap: Boromisza a 71., Alex a 75., Varga T. a 90., ill. Varga B. a 35., Peszmeg az 53. percben.
Kiállítva: Pölöskei a 70. percben.

 

 

A kora nyarat idéző napsütéses időben kissé langyosan indult a találkozó. Aztán a 13. percben váratlanul előnyhöz jutott a Veszprém FC: a kapu előtti kavarodásban Alex ollózó mozdulata a kapufáról Hevesi-Tóth elé pattant, aki nagy erővel a kapuba vágta a labdát, 1:0.
 Nyílt sisakkal harcolt mindkét fél, de a Veszprém támadásai sokkal ígéretesebbnek bizonyultak. A 33. percben aztán Molnár jobb oldali beadása Hevesi-Tóthot találta meg, aki senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba, 2:0.

A középkezdés után a Fradi majdnem szépített, Antal beadását a berobbanó Vattai centikkel fejelte a veszprémi kapu mellé. A 38. percben Alex kapott jó labdát, a 16-oson belül cselezgetett, szabálytalanul próbálták szerelni, elesett, majd a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott.
A büntetőt a sértett végezte el, de lövését kiütötte Jova, a kipattanónál viszont a veszprémiek brazil csatára már nem hibázott,  a felső léc alá bombázta a labdát, 3:0.
 
A szünet után a vendégek voltak kezdeményezőbbek, sorra dolgozták ki helyzeteiket, majd az 56. percben Pölöskei lódult meg a jobb oldalon, és Varga mellett a hosszúba helyezett, 3:1.

Alig tíz perc múlva a zöld-fehérek emberhátrányba kerültek, miután Pölöskei felesleges szövegelés miatt a kiállítás sorsára jutott. A Fradi azonban nem adta fel, több remek helyzetet is kidolgozott, ahogy a házigazda is. Hevesi-Tóth, Tatai, majd Alex is pontatlan volt, így több gól már nem született. Remek, ötletes első félidei játékával megérdemelten szerezte meg a három pontot a Veszprém.
 
Vágó Attila: - Az első félidőben nagyszerűen fociztunk, de úgy vélem, ha a másodikban kihasználjuk a helyzeteinket, akkor győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna.
Lipcsei Péter: - Az első félidőben az idény legrosszabb teljesítményét mutattuk. A másodikkal elégedett lehetek, hiszen emberhátrányban is inkább előttünk adódtak helyzetek.

 

 

A 23. forduló meglepetését a sereghajtó Kaposvölgye szolgáltatta, amely idegenben, a Budaörs otthonában tudott nyerni 2:1-re. A jelenleg bronzérmes Pécs 3:2-re verte az üldöző Baját, míg a Szigetszentmiklós hazai pályán 3:1-re kikapott a listavezető Videoton II-től. A Barcs otthon ikszelt a BKV Előrével (0:0), míg a Tatabánya továbbra is gödörben van, hiszen saját pályáján 1:0-s kínos fiaskót szenvedett a Ko- zármislenytől. A Gyirmót a papírformának megfelelően 1:0-ra verte a Győri ETO második számú csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!