Rendőrként dolgozik

2024.06.18. 16:00

A magyarok és a németek sem akarják ezt a bírót

Az UEFA kijelölte a labdarúgó-Európa-bajnokság szerdai mérkőzéseire a játékvezetőket, a Németország–Magyarország-találkozó egy holland bírónak, Danny Makkeliének jutott. A németeknek korábban rossz tapasztalataik voltak a rendőrként dolgozó sípmesterrel, sok szerencsét nem hozott nekik, így felbőszítette őket az Európai Labdarúgó-szövetség döntése.

MW

Danny Makkelie a németek mellett a magyaroknak sem hozott szerencsét korábban

Forrás: AFP

Fotó: Bernd Thissen

A holland Danny Makkelie fújja majd a sípot a magyar labdarúgó-válogatott szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésén, amelyen a házigazda németek lesznek az ellenfelek Stuttgartban – írta meg az Origo. A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyaroknak, ezek közül kettő rossz emlékű világbajnoki selejtező volt. 

A rendőrként dolgozó Danny Makkelie eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyaroknak
Fotó: Kirill Kudryavtsev / Forrás: AFP

Nem kedvence a magyaroknak

A Portugália elleni mérkőzésen, a Groupama Arénában 2017-ben, majd 2021 szeptemberében, Elbasanban, az albánok ellen is a rivális nyert, egyformán 1–0-ra. A harmadik meccset tavaly novemberben, a Puskás Arénában rendezték, s ez már kellemesebb emlékeket ébreszthet a magyar szurkolókban, Szoboszlai Dominikék ugyanis a 3–1-es Montenegró elleni győzelemmel biztosították be elsőségüket az Eb-selejtező G csoportjában. 

Makkelie vezette az előző kontinenstorna német–angol nyolcaddöntőjét is, amelyet a később finalista szigetországiak nyertek 2–0-ra, a 2022-es katari vb-n pedig a spanyol–német csoportmeccsen fújta a sípot. Ha az eredményeinket nézzük, nem mondhatnánk, hogy a szívünkbe zártuk a holland bírót, a németek viszont valósággal őrjöngtek a dühtől, amikor megtudták, hogy Stuttgartban szerda este ő fújja majd a sípot – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A Dortmund legendáját már feldühítette

Az előző, 2021-es Eb-n ő vezette a német válogatott Anglia elleni vesztes (0–2) nyolcaddöntőjét is, ami a két ország történelmi rivalizálása szempontjából nagy fájdalom lehetett a németeknek. Az igazán sok bosszúsága a németek kapitányának, Julian Nagelsmannak volt Makkeliével, még az RB Leipzig vezetőedzőjeként: a 2020/21-es BL-szezon csoportkörében, a Paris Saint-Germain elleni idegenbeli mérkőzésen Neymar által értékesített, párizsi győzelmet eredményező büntetőn húzta fel magát. 

A német sajtóban felemlegetik a Dortmund 2023 tavaszi BL-kiesését is a Chelsea elleni nyolcaddöntőben, amit követően a sárga-feketék legendás játékosa, az 1996-ban aranylabdás Matthias Sammer teljesen kiborult a holland bíró ténykedésén.

A tizenegyes és a megismétlése: ez egy igazi botrány! Makkiele egy nagyon, nagyon arrogáns ember

– dühöngött a Dortmund tanácsadója, és kritikus véleményével nem volt egyedül. 

A játékvezető. Minden az ő hibája. Hogy adhatta meg másodszor is a büntetőt ilyen helyzetben?! Hogy lehetséges ez? Ilyen egyszerűn nincs! Az egész meccsen arrogáns volt, kezdjük azzal! Nem érdemeltünk kiesést, a bíró miatt történt

– nyilatkozta dühösen Emre Can, a német válogatott dortmundi középpályása. A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában