Felsőörs

2017.06.07. 19:30

Pünkösdi forgatag - Kulturális és sportprogramok minden korosztálynak

FELSŐÖRS A Civil Baráti Kör szervezésében hetedik alkalommal rendezték meg a civilház udvarán a pünkösdi vásári forgatagot. A szervezők igyekeztek színes, változatos programsorozatot összeállítani és a népi hagyományokat bemutatni.

Szendi Péter

- Korábban próbálkoztunk májusfa-kitáncolással és pünkösdikirály-választással, de gondolom, nem egyedül küzdünk azzal a problémával, hogy a fiatalokat nagyon nehéz megszólítani, mozgósítani, így ezeket most hanyagoltuk. Ugyanakkor a népi hagyományokat továbbra is szeretnénk megőrizni, ezért a néptánc és a népdal nem maradhatott ki a repertoárunkból. A gyerekeknek sokféle programmal kedveskedtünk, és lehetőség volt finom italokat és ételeket kóstolni - tájékoztatott Varga Lászlóné, a helyi civil szervezet vezetője.

A szervezők sokféle programot állítottak össze a gyerekeknek  Fotó: Szendi Péter

Délután a Miske Óvoda kiscsoportosai léptek fel, akiket a Malomvölgy Általános Iskola tánccsoportja követett. A gyerekek nagy örömére most először volt biciklis ügyességi verseny a Balaton-almádi Rendőrkapitányság és a Felsőörsi Polgárőr Egyesület szervezésében, akik egyúttal tanácsokat is adtak a nebulóknak a nyári közlekedéssel kapcsolatban.

Este változatos programokat tekinthetett meg a nagyérdemű a színpadon. Fellépett a balatonalmádi Gurgolya Néptáncegyüttes, a felsőörsi Búzavirág Dalkör, majd Somogyi-Strenner Viktória énekelt. Amerikai törzsi hastáncot adott elő Kiss Ágnes és Bagi Zsófia, akiket a helyi Country Linedance Family és az Abba Sisters együttes követett. A nap tombolasorsolással és bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!