Felsőörs

2015.07.29. 15:32

Megáldották a zarándokházat

Felsőörs - A Mária Magdolna titulust viselő prépostsági templom búcsúján ünnepi szentmisét mutatott be Nagy Károly apátkanonok, a veszprémi bazilika plébánosa.

Balla Emőke

A szentmisén megemlékeztek a tíz évvel ezelőtt elhunyt egykori felsőörsi plébánosról, Körmendy József prépost-prelátusról, valamint a betegsége miatt távol levő plébánosról, vitéz Ajtós József Lászlóról, aki húsz éve a település lelkipásztora. Az alkalomra a felvidéki Pogrányról, Felsőörs testvértelepüléséről is érkeztek vendégek.

Nagy Károly apátkanonok (középen) mutatta be a szentmisét (Fotó: Veszprémi Érsekség)

A szentmise végén megáldották a Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett zarándokházat. Szabó Balázs polgármester elmondta, a Batthyány család Felsőörsről származik. A település címerében is az ő címerük található. A zarándokház egy zarándokútra épült, Felsőörs, Körmend és Németújvár településeket köti össze. Ezek a települések mind a Batthyány családhoz köthetők.

Címkék#Felsőörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!