Lauda vagy Zak Brown lehet Ecclestone utódja?

2016. március 15., 17:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Az osztrák legenda, vagy az amerikai szponzorációs zseni jöhet, ha Bernienek mennie kell
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Tajthi Andrea

Nagy változás előtt áll a Forma-1, ezt állítja legalábbis az egyik legismertebb médiája a királykategóriának. Luis Vasconcelos, aki a finn Turun Sanomatnak ír, azt állítja, hogy a forrásai azt állítják, hogy Zak Brown készen áll arra, hogy átvegye a kontrollt a sport felett Bernie Ecclestonetól. A Forma-1-ben az amerikai származású Brown leginkább a Just Marketing fejeként ismert, amely a vezető szponzorációs ügynökség, és több magasan jegyzett F1-es csapatot is képviselnek.

Az újságíró azt állítja, hogy Ecclestone életében tavaly év végén jött el a fordulópont, amikor megtagadta a Renault-tól azt, hogy több pénzhez jussanak a közösből, mint gyári csapat. Állítólag a CVC részéről Donald Mackenzie volt az, aki felülbírálta a Forma-1 urának a döntését azért, hogy garantálja a francia autógyártó részvételét a jövőben is a száguldó cirkuszban. A cikk arra is kitér, hogy ha mennie kellene, Ecclestone Niki Laudát javasolja utódjának. Jelenleg azonban Lauda a Mercedesnél tölt be vezető szerepet, és elég kritikus a most végbemenő változásokkal szemben a német Focus hasábjain: "Zárt ajtók mögött kell tárgyalnunk, és csak utána előállni a megoldással." - mondta a sport jövőjét firtató kérdésre.

A Forma-1-ben a felszín alatt már egy ideje pletykálják, hogy változás állhat be a felső vezetésben, Mark Hughes, a Sundayban erről ennyit ír: "Egy klasszikus pályán eldőlő szezon jót tenne mindenkinek, hiszen elterelné a figyelmet arról, ami a színfalak mögött történik. Azonban azt érezni, hogy egy korszak véget ér, még ha nem is tudjuk azt, hogy milyen lesz az új."

Szavazás

Ön támogatja-e, hogy a 2024-es olimpiát Budapesten rendezzék?

  • Igen
  • Nem
Szavazok

Vámosi Péter

hozzászólás
2016. március 15., 17:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások