Lauda vagy Zak Brown lehet Ecclestone utódja?

2016. március 15., 17:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Az osztrák legenda, vagy az amerikai szponzorációs zseni jöhet, ha Bernienek mennie kell
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Tajthi Andrea

Nagy változás előtt áll a Forma-1, ezt állítja legalábbis az egyik legismertebb médiája a királykategóriának. Luis Vasconcelos, aki a finn Turun Sanomatnak ír, azt állítja, hogy a forrásai azt állítják, hogy Zak Brown készen áll arra, hogy átvegye a kontrollt a sport felett Bernie Ecclestonetól. A Forma-1-ben az amerikai származású Brown leginkább a Just Marketing fejeként ismert, amely a vezető szponzorációs ügynökség, és több magasan jegyzett F1-es csapatot is képviselnek.

Az újságíró azt állítja, hogy Ecclestone életében tavaly év végén jött el a fordulópont, amikor megtagadta a Renault-tól azt, hogy több pénzhez jussanak a közösből, mint gyári csapat. Állítólag a CVC részéről Donald Mackenzie volt az, aki felülbírálta a Forma-1 urának a döntését azért, hogy garantálja a francia autógyártó részvételét a jövőben is a száguldó cirkuszban. A cikk arra is kitér, hogy ha mennie kellene, Ecclestone Niki Laudát javasolja utódjának. Jelenleg azonban Lauda a Mercedesnél tölt be vezető szerepet, és elég kritikus a most végbemenő változásokkal szemben a német Focus hasábjain: "Zárt ajtók mögött kell tárgyalnunk, és csak utána előállni a megoldással." - mondta a sport jövőjét firtató kérdésre.

A Forma-1-ben a felszín alatt már egy ideje pletykálják, hogy változás állhat be a felső vezetésben, Mark Hughes, a Sundayban erről ennyit ír: "Egy klasszikus pályán eldőlő szezon jót tenne mindenkinek, hiszen elterelné a figyelmet arról, ami a színfalak mögött történik. Azonban azt érezni, hogy egy korszak véget ér, még ha nem is tudjuk azt, hogy milyen lesz az új."

Szavazás

Te elsősorban melyik széria miatt látogatsz (vagy látogatnál) ki hétvégén a Hungaroringre?

  • DTM
  • FIA F3
  • TCR
Szavazok

Vámosi Péter

hozzászólás
2016. március 15., 17:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások