Eplény

2015.05.01. 12:10

Ellepték a hegyi bringások Eplényt

Eplény - Alig vártuk, hogy lehessen jönni, szükség volt már egy kis adrenalinra! – kiáltották jókedvűen a hegyi bringások a liftnél, ahol május elsejétől már övék a terep a síelők után. Ebele Bálint az üzemeltetők nevében azt mondta, a héten olvadt el az utolsó kupac hó a hegyen.

Kovács Erika

A kerékpárosok a kétkerekűekkel ültek felvonóra és vették be a hegyet, a túrázók pedig a libegővel mentek fel a kilátóhoz, vagy gyalog indultak egy kiadós túrára. Sokan jöttek családdal együtt az egész országból is. Imádjuk ezt a környezetet, a Bakonyt – jegyezte meg Printz Rita és kisfia, Dani, valamint barátaik, Schrott András, felesége Lívia és fia, Ádám. Ők Dunakesziről érkeztek bringáikkal együtt, és az tervezik, megszállnak a közelben, és a hétvégét a Bakonyban töltik. Budapestről kirándulni, túrázni meg a bringásokat megnézni jött ide Tóth Péter, felesége Hajnalka és gyermekeik, Bence, Gergő és Zsófi. Ajkáról az itteni országos versenyek állandó résztvevői Kováts György, Kőrisfalvi Balázs, Frivalszky Róbert és Vér Szabolcs edzeni, bemelegíteni érkeztek, ahogy mondják épp ideje volt, hogy megkezdődjék a hegyi kerékpáros szezon, és összejöjjön a csapat, találkozzanak a barátok!

– Jól jön egy kis adrenalin, meg a friss levegő! – érvelt a hegyi bringázás mellett a lókúti Fodor Csaba, Veszprémből Hajós Krisztián és Dabronaki Zsolt.

A falubeliek azt mondták, örülnek annak, hogy sí-, illetve bringa pálya van náluk, mert így sokan keresik fel a települést, illetve a Bakonyt, és egész évben élénk az idegenforgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!