veszélyforrás

2020.02.23. 14:44

Tudja, miért tilos mikróban melegíteni a sült krumplit?

A mikró sugarai miatt a burgonyából olyan baktériumok szabadulhatnak fel, amik akár ételmérgezést is okozhatnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: kitty

A Bors cikke szerint a sült krumplit sütőben érdemes újramelegíteni, így biztosan elkerülhető az ételmérgezés.

Megmaradt a va­csorából egy adag sült burgonya, de nem szeretné kidobni a kukába, ezért elteszi másnapra, hogy majd újramelegíti a mikróban? Az ötlet remek, de inkább a sütőben forrósítsa fel a maradékot. A mikró sugarai miatt a burgonyából olyan baktériumok szabadulhatnak fel, amik akár ételmérgezést is okozhatnak.

Ugyanígy nem tanácsos a fagyasztott húst sem bedobni a dobozba, hiszen az így olvasztott hús hol jéghideg marad, hol pedig tűzforró lesz, zöld utat adva a különböző baktériumoknak.

Elsőre viccesnek hangzik, de sokan akarják a mikróban megfőzni a tojást a vízzel megtöltött lábos he­lyett. A meleg hatására megrepedhet a tojás, és a nyers beltartalma kifolyik az egész mikróban, ami akár a hő hatására fel is robbanhat.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!