Életmód

2017.02.20. 16:45

A 90 éves Vali néni sokat olvas, kertjét maga műveli

Zalagyömörő - Vitai Valériát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából a település és népes rokonsága szombaton, február 18-án a közösségi házban.

Tisler Anna

Illés László polgármester a település minden lakosa nevében hosszú, boldog életet kívánt az ünnepeltnek. Reményét fejezte ki, hogy még sokáig találkozhatnak vele az utcán, a könyvtárban és a rendezvényeken.

A helyi fiatalok műsort adtak Vali néni tiszteletére. Ruzsa Noémi egy népdallal készült, amelyet népviseletben adott elő, majd Vecsei Violetta verset mondott.

Papp Sándor István plébános megáldotta Vali nénit.

Vitai Valéria családja körében ünnepelte meg 90. születésnapját
Fotó: Tisler Anna

Vitai Péter, az ünnepelt unokaöccse kérdésünkre elmondta, hogy Vali néni Szécsényben született, a négygyermekes család első gyermekeként. Testvérei már nem élnek. Az 1940-es években költözött Zalagyömörőbe. Egyedül él, gyermeke nincs, öccse leszármazottai a családja. Sümegen élő unokahúga és unokaöccse gyakran látogatja, segít fát vágni, behordani. Vali néni jó egészségnek örvend, ellátja magát, műveli a kertjét, befőz, vezeti a háztartást. Sokat olvas. Az egészsége rendben van. Jól érzi magát a faluban, ahol mindenki ismeri őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!