Életmód

2016.12.11. 17:55

Ünnepi fatörzs

A nagyanyáink korabeli süteményes könyv jó szívvel ajánlja az ünnepi asztalra desszertként a krémmel töltött piskótatekercset, a karácsonyi fatörzstortát.

Müller Anikó Hanga

Ízesítését, formáját, méretét, díszítését, a fatörzs elágazásait egyéni ízlés szerint lehet alakítani, variálni. Az alább ismertetett változatot Brevics Lászlóné készítette el a zirci Főzőklubban.

Brevics Lászlóné
Fotó: Müller Anikó Hanga

HOZZÁVALÓK a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 8 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 narancs leve és héja, 1 evőkanál kakaó, 3 evőkanál víz.

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, ha kisült, melegen felcsavarjuk.

Kényelmesen elkészíthető ünnepi desszert a karácsonyi fatörzs

HOZZÁVALÓK a krémhez: 15 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 1 db narancs leve és héja, 3 cl narancslikőr, 3 dl tej, 1 cs vaníliás puding.

Az elkészített krém kétharmad részével megkenjük a kihűlt tésztát, a megmaradt krémmel pedig a külsejét. 10 dkg vágott dióval díszítjük, a tetejét megszórjuk kakaóporral, előtte villával fakéregre emlékeztető vonalakat húzunk bele. Díszíthetjük marcipánlevélkékkel, csokoládéforgáccsal.

Jól behűtve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!