Életmód

2017.07.06. 13:15

Több, mint kalandpark!

Egy kis Woodstock a Bakonyban, ahol mindenkit játékra hívnak, ahol nincs korhatár, és ahol akár több napot is eltölthetsz. Irány, a Kislődön található Sobri Jóska kalandpark! Jáger Balázs ügyvezető igazgatóval beszélgettünk

Kislődön minden természeti adottság elég lehet ahhoz, hogy egy valóságos kalandparkban találjuk magunkat, de mégis hogy jött az ötlet?

Nagyon aktív család vagyunk, sokat biciklizünk, járunk gombát szedni és sokat kirándulunk. A Bakonyban nem nehéz beleszeretni a természetbe, így a vonzódás már megvolt Kislődhöz is, amikor építőipari vállalkozóként, jött az ötlet...

Az első elképzelésünk az volt, hogy ide építünk egy tavat és majd értékesítjük. Ahogy elkészült a tó, beleszerettünk és tudtuk, itt maradunk! Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy milyen alternatívák vannak, mit kezdhetnénk a tó körül, amihez kapcsolhatnánk ezt az egyedülálló környezetet, ahol mi saját magunk is jól éreznénk magunkat. Ez volt a kiindulás és ez lett belőle.

Honnan „szállítottátok" az új ötleteket?

2008 elején elkezdődtek a kivitelezési munkák és a túrák is pl a külföldi kalandparkokba, hogy ihletet merítsünk, hogy ötleteket gyűjtsünk. Németországból, Ausztriából,- ahol ennek a szórakozásnak sokkal nagyobb a kultúrája mint nálunk,- „hoztunk" sok ötletet, de azért a hazai parkokat is többnyire bejártuk, szétnéztünk. Minden tapasztalatot, ötletet a mi kis családi kupaktanácsunk, a családi ötletbörzén vitatja és beszéli meg. Ez nálunk a leghatékonyabb... na ilyenkor jönnek az őrült ötleteink is, mint pl a Megazipline – amit mi hoztunk be az országba!

Jáger Balázs

No és Sobri Jóska, hogy került a képbe?

Szintén egy családi ötletbörzén, agyaltunk, töprengtünk, hogy is legyen, majd egyszer csak kipattant egy rokon fejéből, hogy Sobri Jóska bakonyi betyár volt, „állítsunk emléket így neki" ! Nagyon jó ötletnek tűnt, hiszen sok mindent tudunk tényleg kötni hozzá és illik is a környezetbe.

Mitől jó egy kalandpark?

A tapasztalataim szerintem amikor a felnőttek, a szülők is jól érzik magukat, ha el tudják felejteni, hogy ők felnőttek és lazán visszamennek gyerekbe úgy,hogy szinte észre sem veszik...na, akkor jó a kalandpark, akkor megérte a sok őrült ötlet!

Sokan mondogatják, hogy a gyerekkorukba milyen kár, hogy nem volt ilyen ...  Bizony kár, hogy nem volt, de azért ugyanúgy lógtunk a fákon, másztunk, futottunk, úsztunk, bicikliztünk.

Picit átalakult ez, úgy gondolom, hogy manapság ez nagyon kulturált és biztonságos formája tud lenni a szabadtéri kikapcsolódásnak. Az,  hogy erre egyre nagyobb az igény, az pedig abból is látszik, hogy egyre kevésbé lehet a gyerekeket innen elrángatni, haza vinni.

A kánikula mennyire elviselhető egy kalandparkban?

Ha van ott egy tó, akkor egészen biztosan sokkal könnyebben!

Mi szerencsések vagyunk, igazi betyáros hangulatban, csobbanással  várjuk az odaérkezőket, akik akár strandolhatnak is a kalandozás után.

Magyarországon több, mint 80 kalandpark van már, nem volt bennetek félelem ... ?

Mi is azt mérlegeltük, hogy mekkora lehet az igény egy ilyen kalandparkra. Persze voltak kétkedők, akik azt mondták, hogy ez egy felesleges beruházás lesz és nem fogjuk megélni még az első évet sem!

De mi hittünk benne és másképp gondolkodtunk!

Próbáltuk társítani az elképzelést a minőséggel, olyan parkban gondolkodtunk, ahol kortalanok tudunk lenni, a játékok tekintetében.

Pl nem szeretnénk kizárni a száz év felettieket sem semmiből, mint ahogy társasjátékokban látunk erre példát.

Mi megpróbálunk mindenkit játékra hívni!  Talán pont ez a kortalanság az, ami meghozta a sikerünket, illetve nagyon fontosnak tartjuk, hogy mi nem elméleti szakemberek vagyunk, hanem tapasztalatiak, így a gyakorlatban hiszünk! Nagyon sokat vagyunk mi is a terepen, folyamatosan próbálgatjuk, teszteljük a játékainkat, a pályákat, szeretjük meghallani a véleményeket és ez alapján újítunk mindig.

A vendégek már el is várják tőlünk,hogy minden évben elő rukkoljunk valami újdonsággal, a tavalyi év a vízről szólt, így a vízi akadálypályát is átadtuk, ahol  persze a csobbanás veszélye is benne van a játékban!

Aki ott szeretne maradni egy fárasztó nap után, van rá lehetősége?

Igen, még szállást is tudunk adni, különböző kényelmi és kalandfokon – klímás szállást vagy éppen sátor helyet!

Három helyen tudnak étkezni is nálunk, betyáros ízvilággal találkozhatnak a vendégek, ez egészen biztos.

A parkban milyen programokra számíthatnak az ott tartózkodók?

Színpad nélkül féllábas a kultúra, úgyhogy építettünk még színpadot is, hogy akár koncerteknek, színházi előadásoknak, egyéb programoknak is helyet adjunk. Teljesen Woodstock -feelinget tudunk létrehozni, rá van építve a színpad a vízre, szemben egy domb, ahol ülőhelyek vannak és mindenki akár heverészve is élvezheti a műsorokat.

Az Utolsó betyár c. musical pl kifejezetten hozzánk, nekünk íródott, itt mutatták be tavaly nyáron.

Július 6-án pedig már a II. Nagy Kaland Napját tartottuk, ahova 100 nagycsaládot hívtunk meg, akik együtt élvezhették az egész napot az Alma együttessel, sok felnőtt és gyerek sztárral.

Ilyenkor gondolok arra, hogy milyen jó kapni, de legtöbbször adni a legjobb.

Ez már sokkal több, mint egy kalandpark, olyan hely, ahova érdemes tudatosan tervezni, akár a nyaralást is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!