Életmód

2015.10.25. 15:23

Szexis vagy közönséges? Mit üzensz a külsőddel?

A ruhád, a kinézeted és a viselkedésed elmondja másoknak, hogy ki vagy és hogyan érzed magad a bőrödben - mondta Soós Katalin stílustanácsadó.

Penk Tímea

Aki ránk néz, rögtön be is sorol valamilyen kategóriába.

- Bár senkinek semmi köze ahhoz, hogy hogyan öltözöl, de aszerint bánnak veled az emberek, amilyennek a külsőd alapján tartanak - fogalmazott Soós Katalin, hiszen az öltözködésnek üzenete és hatása van. A stílustanácsadó szerint a mai társadalom sokkal megengedőbb a divat terén, és az utóbbi évtizedekben olyan elemek kerültek be a hétköznapi öltözködésbe, amelyek régebben elképzelhetetlenek voltak. Az emberek gondolkodása azonban konzervatív, a régi, megszokott sablonok alapján ítélik meg egymást.

- Ha egy nő szexisen öltözködik, azt a férfiak nagyon kedvelik. Örömmel legelésznek a szemeikkel a nők domborulatain, és közben eldöntik, hogy miféle nő áll előttük. Ha az öltözködés szexis, akkor a férfi magasra értékeli a nőt. Ha a ruházata és a viselkedése közönséges, akkor is jól megnézi magának a nőt, de az értékét alacsonyabbra helyezi, és legfeljebb alkalmi partnert lát benne - magyarázta Katalin. Ezért fontos elkülöníteni a szexis és a közönséges öltözködést.

- A szexis csak sejtet, nem hagy túl sok csupasz bőrfelületet, és nem mutogatja az erogén zónákat. Ha túl sokat mutat az öltözeted, akkor azt üzened, hogy nem becsülöd magad semmire, és a testeden kívül nincs más értéked. Ha azt szeretnéd, hogy az értéked nőjön, akkor nem a melleket buggyantó dekoltázst, hasvillantó topocskát és a combo-kat teljes egészében mutogató miniszoknyát vagy shortot kell viselned - mondta Katalin, persze nyaraláskor más a helyzet.

Aki nem sokat villant magából, az egyébként is értékes, és érdemes komolyan venni.

Címkék#stílus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!