Életmód

2017.05.30. 09:15

Rózsacsokor vs. Tinder - A társkeresés problémái

Egy harminc év körüli, egyedülálló férfit kérdeztünk arról, hogyan megy a párkeresés 2017-ben, és mi kell a nőknek.

Káposztás Vivien

Tamás 32 éves, és nagyon szeretne már megállapodni. Voltak komolyabb kapcsolatai, de a nősülés és a családalapítás eddig nem teljesült be, pedig nagyon vágyik már a férj- és apaszerepre.

Nem keresi görcsösen a "nagy Őt", mert tudja, hogy azzal csak ront a helyzetén. De akkor hogyan próbálkozik?

- Úgy érzem, már mindent bevetettem, amit "tudok": udvaroltam kitartóan, jártam moziba, étterembe, kiállításra a randevúkon, vittem virágot, csokit, és figyelmesen hallgattam a hölgyet, próbáltam odafigyelni rá, de amikor komolyabbra fordulna a dolog, a lányok egyszerűen visszalépnek, nem tudom, hol rontom el - mesél Tamás a kudarcokról.

 

- Szórakozóhelyen nem szeretek ismerkedni, mert ott a lányok mindig azt hiszik, hogy ha meghívják őket egy italra, a férfi semmi mást nem akarhat, csak egy gyors kalandot, és különben is személytelennek érzem, hogy egy sötét, zajos diszkóban beszélgessek valakivel komolyabban.

Egyszerűen úgy érzem, hogy a nők igénylik a törődést, én pedig szívesen romantikázom, de amikor a harmadik beszélgetős randevún a lány kiböki, hogy amúgy komoly kapcsolatban él valakivel évek óta, és neki csak jól-esett, hogy valaki végre meghallgatta és törődött vele, akkor meg tudok zuhanni, hogy egy újabb lány törte össze az szívemet. Nem értem, hogy miért nem őszinték a legelején. Próbáltam már ismerkedni konditeremben is, de ott sem szereztem jó tapasztalatokat, mert rögtön az anyagi helyzetemre volt kíváncsi a lány... Inkább leléptem. A netes társkeresést az ismerkedés zsákutcájának érzem, mert a filterezett, műfotók abszolút nem adnak valós képet senkiről. Hogyan tiszteljek egy lányt, aki a profilképén melltartóban feszít csücsörítve? Öreg vagyok már ehhez a felszínes világhoz. Nincsenek magas elvárásaim, nem akarom, hogy a nő a konyhában sündörögjön egész nap, az sem zavar, ha karrierista és folyton dolgozni akar, de legyenek céljai, amikért hajt, és ne csak a műkörmösnél hallott pletyka legyen a téma.

Semmi mást nem várok, várnék, csak őszinteséget, kölcsönös figyelmet és tiszteletet, és azt az egy kivételt, aki rácáfol a fenti sorokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!