Életmód

2017.02.23. 09:14

Túl sokat agyalunk - Mindenkinek kellene meditálnia

Nemesvámos – A pozitív gondolkodás gyógyszer, a pozitív dolgokkal jó együtt élni. Meg kell változtatni a hozzáállásunkat, mert az életben mi döntjük el, hogy mivel mennyi időt töltünk

Molnár Sándor

Az Ötcsillagos estékre, a hónap utolsó szerdáján megrendezésre kerülő egy órás programra, szívesen járnak a helyiek. Mustos István a rendezvény szervezője elmondta, hogy mivel a téli hónapokban mindenkinek egy kicsit legyengül az immunrendszere, ezért egy olyan alternatív gyógyászati módot képviselő, pozitív töltésű embert próbált felkutatni, akinek a tanácsait megfogadva egészségesebbek tudnak lenni. Így találta meg Gyurkó Zsoltot.

A természetgyógyász, parapszichológus a meditáció szerepéről tartott érdekes és jó hangulatú, teltházas előadást.

Gyurkó Zsolt a lélek és az elme gyógyító erejéről tartott előadást
Fotó : Mustos István

Ha az ember stresszel, elhasználja az energiáit, kimerült állapotba kerül és könnyebben lebetegszik. Ilyenkor vissza kell nyerni a lelki békét, a nyugalmat. A testünk nem tud elbújni a gondolataink elől. Megmérgezzük magunkat, ha folyamatosan negatív dolgok járnak a fejünkben. Ki kell jelölni egy időszakot az életünkben, amikor csak pozitív dolgokra gondolunk. A meditáció velünk született képességünk, még egy csecsemő is profi ebben, csak ezt később elfelejtjük – hangzott el az előadáson.

Fotó : Mustos István

– Egyszerű kis feszültségkezelő praktikákkal, technikákkal nagyon jó életminőség javulást lehet elérni. A legtöbb ember, amikor eljön a pihenés ideje, folyamatosan agyal. Tudja, hogy most van az értékes szabadideje, de nem képes félretenni a problémáit, pedig ha meg tud szabadulni a zavaró gondolatoktól, akkor ki tudja használni a pihenő időt – mondta Gyurkó Zsolt természetgyógyász.

Mustos István a rendezvény szervezője köszönti az előadót és a hallgatóságot
Fotó : Molnár Sándor

Szólt arról is, hogy 15 perces, délben végzett meditációval szinte meg lehet duplázni az energiánkat. A régiek annyi ideig meditáltak, amíg megnézték a napfelkeltét és a naplementét. Meditáltak a szamurájok is, akik állandó veszélyben éltek. Ma már a sportolók, a katonák és az üzletemberek is egyre többször alkalmazzák a módszert, hogy sikeresebbek legyenek.

A nemesvámosi Ötcsillagos esték következő vendége a NeoFolk népzenei együttes lesz március utolsó szerdáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!