Életmód

2015.08.02. 18:22

Nagyvonalú segítség Devecserben

Devecser - Száz vércukorszintmérőt adományoz a kistérség rászoruló betegeinek a város szakrendelője.

Mayer Balázs

Az intézményt üzemeltető cég képviselője, Balikó Gergely a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségéhez fordult, mert a térségben sok olyan cukorbeteget gondoznak, aki kedvezőtlen feltételek között él. Kincses János, a cukorbetegek szövetségének az elnöke a devecseri szakrendelőnek száz vércukorszintmérő készüléket adományozott, hogy azokat eljuttassák az érintetteknek.

Szalay Tibor nyugdíjas a diabéteszes fiának vette át Ungváriné Scholz Aliz koordinátortól a vércukorszintmérő készüléket Fotó: Györkös József

Ungváriné Scholz Aliz koordinátor a szakrendelő betegein kívül felvette a kapcsolatot a helyi és környékbeli háziorvosokkal is, így az adományok átadása folyamatos. Szalay Tibor devecseri nyugdíjas nagyon örült annak, hogy a tíz éve cukorbeteg-séggel élő fiának átvehetett egy készüléket. A műszer igen könnyen kezelhető, mérés után azonnal jelzi az értéket és azt tárolja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!