Életmód

2015.05.10. 14:57

Nagyi a Fehér Házban

A nagymama vissza akar költözni a Fehér Házba – olvasom a híreket böngészve. Hogy melyik nagyi? Hát Hillary Clinton, volt külügyminiszter, aki bejelentette, hogy indulna az elnöki posztért.

Barta Éva

Van ennek a címnek valamiféle magyaros mellékíze, olyan: na de ne már, méghogy egy nagymama?! Mert ugye nálunk nem hogy a nagymamák, hanem még a gyakorló és a leendő anyák sem tolonganak a parlamenti padsorok között, és szoknyát is csak szökőévekben lehet látni a miniszteri bársonyszékben. Hiába, ez nem Amerika! Ott még egy nagyi is képes beállni a harcvonalba, itt pedig jó, ha az önkormányzati képviselőségig eljut egy-két leány vagy asszony. Pedig olykor jól jönne a közéletben a női tolerancia, empátia és a nagyanyai bölcsesség. Tehát rajta, nagyik, itt a példa, biztathatnánk az ötveneseket, hatvanasokat, de ettől az Isten óvjon bennünket. Képzeljék el, ha megrohamoznák a közéletet! Ki vinné a gyereket az óvodába, meg a különórákra, ki ápolná a beteget a családban? Borulna az itthon már bejáratott mutatvány. De azért jó olvasni, hogy egy nagymama a Fehér Házba készül, ez egy reménysugár, talán egyszer nálunk is eljut a parlamentig legalább egy nagyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!